Hyrje në internet

Internet Access in PragueLidhja është përgjithësisht e shpejtë dhe e besueshme. Nëse keni fletoren tuaj, shumë kafene ju lejojnë të përdorni internetin wifi ose të përdorni një nga pikat e kontaktit të operatorit celular nëpër qytet. Ka gjithashtu shumë internet kafe në Pragë, kështu që nëse endeni përreth, do të përballeni me një. Është mjaft i lirë, kushton diku nga 2 deri në 5 euro në orë, ku shumica ofrojnë ushqime të lehta dhe kafe. Gjithashtu, stafi është shumë miqësor në shumicën e internet kafeneve në Pragë, ndaj mos kini frikë të pyesni nëse keni probleme.

Restorantet e McDonald’s dhe KFC janë vende të përshtatshme dhe të besueshme për të marrë akses falas në Wi-Fi.

Shumica e hoteleve, duke përfshirë bujtinat, e ofrojnë atë falas për mysafirët, megjithëse herë pas here pronat më të shtrenjta paguajnë ekstra për këtë shërbim.

Internet Wi-Fi falas në Pragë

Shumë kafene dhe bare në Pragë reklamojnë Wi-Fi falas për klientët që paguajnë, por lidhja nuk është gjithmonë e mirë (kontrolloni para se të blini një pije). Gjithashtu, restorantet dhe hotelet shpesh u ofrojnë klientëve të tyre akses falas në internet, megjithëse autoritetet komunale operojnë disa rrjete. Ju duhet vetëm të sillni laptopin tuaj me një përshtatës Wi-Fi.
– Kafe dhe restorant Vltava, Masarykovo nábřeží 22
– Kafeneja dhe Restoranti Jáma, V Jámě 7
– Restoranti çeko-tajlandez Modrá Lavička, Opletalova 19

Internet Kafe në Pragë

– Net Cafe, Na poříčí 8 (vetëm 1 CZK për një minutë)
– Bohemia Bagel, Újezd 16 (internet, restorant dhe kafene)
– Bohemia Bagel, Masná 2
– Internet Kafe Pragë, Národní 25
– Internet Kafe Pragë, Liliová 18
– Cybeteria, Štěpánská 18
– Internet dhe çaj, Na příkopě 25
– Pl@neta Internet Café, Vinohradska 102, Pragë 3
– Globe Bookstore & Café, Pštrossova 6

Internet celular 5G/4G

Mund të lidheni me internetin edhe nëpërmjet operatorit tuaj celular, në varësi të tarifës dhe aksesit në roaming (duke përdorur 4G ose 5G). Nëse do të qëndroni më gjatë, ia vlen të blini një kartë SIM lokale dhe të rregulloni një tarifë për brezin e gjerë celular. Lidhja është e shpejtë dhe e besueshme. Konsideroni internetin me parapagesë celulare nga T-Mobile, Vodafone ose O2. Kjo ju jep akses të pakufizuar në internet për 850 CZK në muaj. Nuk kërkohet asnjë kontratë; blej një paketë karte sim me parapagesë.

Back to top button