Akomodimi

Ku të qëndroni në Pragë

Nëse po mendoni të rezervoni një dhomë paraprakisht ose po planifikoni një qëndrim afatgjatë, është e rëndësishme të dini pak rreth zonave të ndryshme dhe rretheve postare të Pragës. Nga viti 1960 deri në vitin 1990, Praga u nda në dhjetë distrikte dhe shumica e Pragues i referohen zonës së tyre ose me emër ose me distriktet e vjetra postare, të cilat ende shfaqen në shenjat dhe adresat e rrugëve. Më vonë, ato rrethe u zgjeruan nga dhjetë rrethe në njëzet e dy rrethe, ndërsa nga këndvështrimi i udhëtarit, vetëm dhjetë të parat janë zgjedhje të mira kur kërkoni strehim në Pragë.

Pragë 1

Praga 1 mbulon të gjithë qytetin e vjetër në të dy anët e lumit dhe gjysmën e Nové Město dhe në përgjithësi është pjesa më e shtrenjtë e kryeqytetit ku mund të flini. Sidoqoftë, çdo gjë në këtë zonë do të jetë në distancë të lehtë në këmbë nga pamjet kryesore dhe do t’ju shpëtojë nga telashet e transportit publik.

Pragë 2

Praga 2 është një tjetër zonë qendrore kryesore, duke marrë në gjysmën jugore të Nové Město dhe gjysmën perëndimore të Vinohrady, një vendbanim i dëshirueshëm i shekullit të nëntëmbëdhjetë me lidhje të mira metro.

Pragë 3

Gjysma më pak e respektuar, lindore e Vinohrady në Pragë 3 shërbehet mirë nga metro. Žižkov, nga ana tjetër, është një lagje e zymtë, më e klasës punëtore, e lidhur me qendrën me tramvaje.

Pragë 4

Ai mbulon një zonë të gjerë në juglindje të qytetit, që shtrihet nga periferitë gjysmë të mira, kryesisht të shekullit të nëntëmbëdhjetë, si Nusle, Podolí dhe Braník, deri te shtëpitë e zymta të parafabrikuara të epokës komuniste të Chodov dhe Háje. Megjithatë, edhe nëse e gjeni veten në dy zonat e fundit, mund të jeni të sigurt për lidhje të shpejta me metro me qendrën e qytetit.

Pragë 5

Një zonë e gjerë në jugperëndimin kodrinor të qytetit, me ajër të pastër dhe vila tërheqëse familjare që mbizotërojnë, dhe një linjë metroje që kalon nëpër disa prej saj. Zona më e afërt me qytetin është Smíchov, një lagje e gjallë, e fundit e shekullit të nëntëmbëdhjetë me opsione akomodimi më të lira se mesatarja.

Pragë 6

Distrikti i përsosur, kodrinor i vilave në veri të qendrës, i preferuari me ambasadat e huaja dhe ish-patentët. Metro shkon vetëm deri në Petřiny, dhe udhëtarët mund të gëzojnë lidhje me shpejtësi të lartë në qendër.

Pragë 7

Periferia e shekullit të nëntëmbëdhjetë e Holešovice në verilindje shërbehet mirë nga metro dhe tramvaj. Mund të jetë një zgjedhje e mirë buxhetore. Ndërkohë, distrikti Trója, shtëpia e kampingjeve të shumta, është pothuajse rurale dhe përkatësisht e vështirë për t’u arritur.

Pragë 8

Rrugët e rrjetit të Karlinit të shekullit të nëntëmbëdhjetë janë afër qendrës dhe shërbehen mirë nga metroja, e cila shtrihet deri në Libeň; pjesa tjetër e zonës nuk është aq estetikisht e këndshme, megjithëse metroja shtrihet në Kobylisy.

Pragë 9

I mbizotëruar nga fabrika, distrikti i 9-të i Pragës, në verilindje të qytetit, është një mjet i fundit dhe jo shumë tërheqës për turistët; megjithatë, me lidhje të mira me metro, është mjaft e lehtë të futesh në qytet të paktën.

Pragë 10

Kujdes nga Praga 10, e cila shtrihet drejt e në fshat; zonat si Strašnice dhe Vršovice në juglindje të qytetit janë pak më afër qendrës së gjërave dhe shërbehen, pjesërisht, nga metro.

Back to top button