Lagjet e qytetit

Holešovice

E vendosur në një kthesë U në lumin Vltava, kjo lagje e dendur, e ndërtuar daton nga fundi i shekullit të nëntëmbëdhjetë, por për shekuj ishte një zonë me fusha dhe livadhe. Ende sot kjo periferi e Holešovice krenohet me dy zona të mëdha me gjelbërim: Letná, me pamje nga qendra e qytetit, dhe, në veri, Stromovka, parku më i madh publik i Pragës, në kufi me panairin e argëtimit dhe panairet Výstaviště. Një shëtitje nëpër park ju sjell në kështjellën barok të Trojës dhe kopshtin zoologjik me gjethe. Dy muze të rëndësishëm të artit ndodhen në Holešovice – muzeu kryesor i artit modern të qytetit, Pallati Veletržní (pjesë e Galerisë Kombëtare) dhe Qendra Dox për Artin Bashkëkohor. Pak turistë arrijnë të dalin këtu pasi nuk është një vend shumë tërheqës për të qëndruar, por ia vlen të mundohesh vetëm për t’i kujtuar vetes se Praga nuk fillon dhe nuk mbaron në Sheshin e Qytetit të Vjetër. Holešovice, në shumë aspekte, është shumë e ngjashme me zonën e Karlinit.

Arritja atje dhe përreth

Holešovice është mjaft i vendosur në qendër dhe i përshtatshëm për udhëtarët që udhëtojnë si në qendër ashtu edhe në lagjen e zyrës pak mbi lumin në Karlín. Qendra është brenda mundësive të Holešovice, veçanërisht nga zona rreth stacionit të metrosë Vltavská, megjithëse do t’ju duhet të përballeni me trafikun, tymrat dhe zhurmën. Kohët e udhëtimit midis zonës së qendrës së qytetit dhe Karlinit me metro dhe tramvaj nuk duhet të zgjasin më shumë se 10 minuta.

Stacionet e metrosë Vltavská dhe Nádraží Holešovice, të dyja në Linjën C, i shërbejnë rrethit dhe të dyja janë ndërkëmbimet kryesore të tramvajit. Duke qenë se janë në Linjën C, ato janë të lidhura drejtpërdrejt me stacionin kryesor të trenit të Pragës (Praha hlavní nádraží) dhe stacionin e autobusëve Florenc. Holešovice shërbehet mirë me tramvaje.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button