Lagjet e qytetit

Vinohrady

Vinohrady, Jiriho z Podebrad
Kisha Katolike Romake e Zemrës Më të Shenjtë të Zotit tonë në Sheshin Jiriho z Podebrad, Vinohrady

Vinohrady është një periferi rezidenciale e fundit të shekullit të nëntëmbëdhjetë, e dominuar nga rrugë të gjata të blloqeve madhështore të apartamenteve, me pak pamje ose atraksione përreth. Zona është mjaft komode me qasje të lehtë në Qytetin e Ri dhe shumë restorante të mira përreth.

Vinohrady ndodhet në rrethet administrative dhe komunale të Pragës Two, mjaft afër qendrës së qytetit. Zona historike e stacionit kryesor të trenit të Pragës ndodhet në skajet e Vinohrady.

Në anglisht, kuptimi i mirëfilltë i Vinohrady është vineyards. E ka këtë emër sepse rajoni dikur ishte i mbuluar me vreshta që datonin nga shekulli i katërmbëdhjetë. Perandori Karli i Katërt urdhëroi mbjelljen e rrushit të parë. Këto vreshta qëndruan për rreth katërqind vjet përpara se rajoni t’u dorëzohej fermerëve. Përfundimisht, rajoni u përdor si një vend për shtëpi luksoze në qytet. Një zonë e vogël e këtyre vreshtave ka mbijetuar deri më sot, pranë kopshteve të verës Viniční Altán në ajër të hapur.

Këto ditë, Vinohrady është kryesisht rezidencial dhe jo i frekuentuar nga turistët. Atraksioni i vetëm që mund t’ia vlejë një devijim është Kisha e Zemrës së Shenjtë në Sheshin Poděbrady. Sheshi kryesor perëndimor Vinohrady quhet Sheshi i Paqes (Náměstí Míru), ku do të zbuloni Kishën Gothic Revival St Ludmila dhe Teatrin Vinohrady.

Vinohrady ka parqe të shumta. Në zonën veriperëndimore të Vinohrady, afër rrugës Italská, ndodhet Pemishtja e Rieger-it (Riegrovy sady). Ky është parku më i madh dhe më i bukur në Vinohrady. Ai u modelua sipas një kopshti klasik britanik gjatë shekullit të nëntëmbëdhjetë dhe mbetet një vend i këndshëm për të hedhur një batanije poshtë dhe për t’u çlodhur. Pranë pjesës së pasme të këtij parku, bllofi ofron shumë mundësi për foto të Kalasë së Pragës . Gjatë verës, kopshti i birrës në ajër të hapur në këtë park është i këndshëm për t’u vizituar.

Vinohrady krenohet me disa nga kafenetë dhe restorantet më të mira në qytet dhe ka një skenë të lulëzuar homoseksuale , me shumë bare homoseksuale. Pasi të keni parë atraksionet në qendër të qytetit, do të dëshironi të vini këtu për një vakt të mrekullueshëm. Pas darkës, do të keni një zgjedhje të mirë të klubeve dhe bareve për të shkuar.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button