Aktivitetet

Gjurmët e Bobsleigh dhe Go-kart

Pista e bobsleigh

Bobsleigh është një sport që përfshin rrëshqitjen në një pistë të mbuluar me akull ose një pjerrësi artificiale që është projektuar posaçërisht për këtë qëllim në një sajë të quajtur bobsleigh, prandaj emri i sportit. Ajo u zhvillua në vitin 1880 në Nju Jork dhe Alpet Zvicerane njëkohësisht. Bobsleigh luhet në vende të ndryshme në Pragë. Kjo ju jep një nxitim adrenalinë dhe është një aktivitet jashtëzakonisht emocionues për të marrë pjesë me miqtë dhe familjen tuaj. Ka këngë me disa gjatësi, dhe ju mund të zgjidhni atë që preferoni. Çdokush mund të luajë këtë sport gjatë ditës ose natës pasi është i sigurt. Megjithatë, këshillohet që fëmijët më të vegjël të ulen në një sajë me një anëtar të rritur të familjes për arsye sigurie.

Pista Prosek Bobsleigh (Bobová dráha Prosek)

Prosecká 34b, Pragë 9 – Prosek; www.bobovadraha.cz

Merrni adrenalinën tuaj në një pistë bobsleigh prej çeliku inox me shpejtësi deri në 62 km/h ose në rrëshqitjen më të gjatë të litarit në Republikën Çeke. Falë sistemit të frenimit automatik, pista është e sigurt për fëmijët nga mosha 8 vjeç. Kompleksi përfshin një mur ngjitjeje, një park me litar dhe një trampolinë.

Shko-Karts

Pistat e kartit janë gjithashtu një atraksion i madh në qytetin e Pragës. Është një aktivitet familjar plot argëtim me shumë argëtim. Me vetitë e tij aerodinamike, sigurisht që do t’ju japë një nxitim të adrenalinës. Ekzistojnë gjithashtu opsione për një pistë të brendshme, nëse kjo është një preferencë. Më poshtë janë renditur vendet që ofrojnë lehtësira për kart dhe bobsleigh. Ju me të vërtetë nuk duhet të lini një mundësi për të vizituar këto vende.

Kart Centrum Prague Indoor

Výpadová 1335, Pragë 5 – Radotín; www.kart-centrum.cz

Salla e brendshme më e madhe e karteve në Evropë, me një gjatësi prej 910 m, ofron një vrull të vërtetë adrenaline. Përveç karteve më të shpejta (varietete sportive dhe garash) për të rritur, ka karte speciale për fëmijë.

Motokáry Praha

Toužimská 51, Pragë 9 – Letňany; www.motokary-praha.cz

Një pistë e brendshme 568 metra e gjatë, e mbuluar me asfalt të lëmuar, me 32 kthesa dhe rampa të ndryshme, ku mund të ndiheni përkohësisht pa peshë me shpejtësi maksimale. Për të vegjlit (nga mosha 3 vjeç) ka karte speciale për dy persona.

Praga Arena

Jiřího ze Vtelna 1731, Pragë 9 – Horní Počernice; www.pragaarena.cz

Kjo pajisje më moderne në mesin e specialiteteve të karteve në Republikën Çeke garanton se do të përfitoni sa më shumë nga drejtimi juaj. Ka 4 variante të ndryshme pista, të alternuara gjatë gjithë vitit. Pista përfiton një sipërfaqe garuese asfalti dhe gjerësi të konsiderueshme, duke lejuar parakalime elegante dhe pa probleme.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button