Aktivitetet

Joga

Yoga është një praktikë shpirtërore që filloi në Indi rreth 5000 vjet më parë. Edhe për ata që nuk besojnë në aspektin shpirtëror të jogës, është absolutisht e mahnitshme për palestër fizike. Është një qetësues jashtëzakonisht i mahnitshëm i stresit; aspekti i meditimit i jogës me të vërtetë e mbyll mendjen tuaj për ca kohë, në mënyrë që të mund të përjetoni paqe të plotë. Mund të duket si një punë e lodhshme të ngrihesh çdo mëngjes dhe të bësh joga, por është e dobishme në mënyra të panumërta.

Përveçse është një qetësues i stresit, është edhe një ushtrim i shkëlqyer fizik; është një zgjidhje për të hequr qafe artritin dhe dhimbjet në disa pjesë të trupit. Shumë njerëz raportojnë se kanë filluar jogën për të hequr qafe dhimbjet muskulare dhe përfunduan ta pëlqyen dhe e shijuan atë aq shumë saqë edhe pasi u zhduk dhimbja, ata nuk mund të linin rutinën e tyre të përditshme të kryerjes së jogës.

Disa nga përfitimet medicinale të jogës përfshijnë përmirësimin e qarkullimit të gjakut në të gjithë trupin, qëndrueshmërinë e përmirësuar dhe forcën më të mirë të muskujve, ndër shumë të tjera. Gjithashtu ndihmon në përmirësimin e krijimtarisë së një personi dhe i lejon ata të zhvillojnë vetëbesim më të madh. Ka shumë qendra në Pragë që u ofrojnë njerëzve mundësinë për të mësuar dhe praktikuar joga. Ato janë renditur më poshtë në mënyrë që ju të zgjidhni atë që ju përshtatet më së miri. Shumë nga këto vende joga mësojnë edhe forma të tjera të ushtrimeve fizike.

Bikram Yoga Pragë

Karolíny Světlé 8, Pragë 1 – Staré Město

www.bikramyoga.cz

Bikram Yoga është një formë moderne dinamike e ushtrimeve, e cila ka efekte të theksuara detoksifikuese në organizmin e njeriut. Programi përfshin 26 qëndrime hatha yoga dhe dy ushtrime të frymëmarrjes, të gjitha që zhvillohen në një dhomë të ngrohur në 42°C.

Shtëpia e jogës Vinohrady (Dům jógy Vinohrady)

Jana Masaryka 6, Pragë 2 – Vinohrady; www.dum-jogy.cz

Një hapësirë e këndshme për joga dhe meditim në dy salla. Pjesa e poshtme është projektuar për të praktikuar jogën e nxehtë, pjesa e sipërme për klasat klasike të jogës dhe aktivitete të tjera relaksuese.

Qendra e jogës Blanická (Jógacentrum Blanická)

Blanická 17, Pragë 2 – Vinohrady; www.joga.cz/praha/jogacentrum-blanicka

Ka tre dhoma praktike me një kapacitet total prej përafërsisht. 60 gjimnastë. Qendra përfshin një dyqan të madh, që shet mallra nga India, literaturë shpirtërore dhe gjëra të ndryshme për ushtrime joga.

Qendra e jogës Velehradská (Jógacentrum Velehradská)

Velehradská 21, Pragë 3 – Vinohrady; www.joga.cz/praha/jogacentrum-velehradska

Kjo qendër yoga komode dhe më e këndshme në Vinohrady të Pragës është vetëm 5 minuta në këmbë nga stacioni i Metro A – Jiřího z Poděbrad.

Donovalská qendër joga (Jógacentrum Donovalská)

Donovalská 40, Pragë 4 – Chodov; www.joga.cz/praha/jogacentrum-donovalska

Hapësira e stërvitjes këtu përbëhet nga një dhomë e madhe e mjaftueshme për 25 gjimnastësh. Këtu mund të blini gjithashtu libra dhe gjëra të ndryshme që lidhen me ushtrimet.

Shtëpia e Jogës Anděl (Dům Jógy Anděl)

Ostrovského 16, Pragë 5 – Smíchov; www.dum-jogy.cz

Një studio yoga me instruktorë të kualifikuar, duke ofruar mësime dhe kurse për rinovimin e trupit, relaksimin e mendjes dhe sjelljen e harmonisë në shpirt.

Qendra Joga Stodůlky (Jógacentrum Stodůlky)

Kuncova 3a, Pragë 5 – Stodůlky; www.joga.cz/praha/jogacentrum-stodulky

Një nga ambientet e grupit ‘Yoga në jetën e përditshme’, me një kapacitet prej 45 personash, që zhvillon deri në tre kurse paralele në dhoma të veçanta.

Qendra e jogës Holešovice (Yogacentrum Holešovice)

Na Maninách 29, Pragë 7 – Holešovice; www.yogacentrum.cz

Ushtroni nën mbikëqyrjen e mësuesve të kualifikuar të jogës në p.sh. yoga hot, hatha yoga, joga për të moshuarit ose joga në shtatzëni.

Pjesëmarrja është e hapur për fëmijët, nënat në pushim të lehonisë, të moshuarit, menaxherët e lodhur dhe atletët.

Yoga në park (Yoga v parku)

Letenské sady, Pragë 7 – Holešovice; www.facebook.com/YogaVParku

Kurset verore të hapura dhe të parregullta në Letná Park janë të destinuara për fillestarët, më të avancuarit dhe ata që nuk kanë bërë kurrë ushtrime joga, por që u pëlqen të lëvizin në ajër të pastër. Për një vështrim të mësimeve të planifikuara aktualisht, shihni faqen ‘YogaVParku’ në FB.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button