AktivitetetTurne nëpër qytet

Udhëtime ditore nga Praga

Ka disa pamje afër Pragës, të cilat janë padyshim jashtë zakonit. E para prej tyre është Kutná Hora , ku mund të vizitoni Sedlec Ossuary (kisha e zbukuruar me rreth 40 000 kocka) dhe Muzeu i Argjendit Çeke. Merrni një përkrenare dhe llambë dhe shkoni të eksploroni tunele të errëta të minierës së argjendit mesjetar nën qytet. Rekomandimi ynë i dytë është kampi i përqendrimit Terezín ku mund të kujtoni historinë e trishtuar gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Excursions from Prague

Ekskursione nga Praga . Zbuloni Çekishten me ekskursionet dhe turnetë tona më të mira nga Praga.

Kalaja Karlštejn

Kalaja Karlštejn është një shembull kryesor i një kështjelle mesjetare. Është gjithashtu një atraksion kryesor turistik në Republikën Çeke. Kjo kështjellë me pamje nga lumi Berounka me kulla të ngritura është thjesht një domosdoshmëri për t’u parë.

Český Krumlov

Në Boheminë jugore, ky qytet historik piktoresk, i ngjyrosur me romancë, ka qenë, jo pa të drejtë, i dyti më i vizituari në Republikën Çeke. Është gjithashtu një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, me mbi treqind ndërtesa në qendrën historike që gëzojnë këtë status të mbrojtur. Lexo më shumë

Český Krumlov

Kalaja Konopiště

Kjo kështjellë i përkiste pasardhësit të fronit të Habsburgëve Franz Ferdinand d’Este. Lexo më shumë

Kutná Hora

Kutná Hora është pjesë e trashëgimisë së UNESCO-s dhe ka shumë ndërtesa historike gotike. Shumë kohë më parë, ajo ishte e famshme për minierat e saj të argjendit. Lexo më shumë

Terezín

Kjo ka kujtime të errëta të Luftës së Dytë Botërore. Qyteti u shndërrua në një kamp përqendrimi nga nazistët gjatë Luftës së Dytë Botërore. Lexo më shumë

Karlovy Vary

Karlovy Vary është një qytet i njohur spa. Relaksohuni nën kolonadat elegante të Karlovy Vary dhe vizitoni fabrikën e famshme të xhamit Moser. Lexo më shumë

České Budějovice

Qyteti është krenar për ndoshta sheshin më të madh mesjetar në botë, dhe mos harroni birrën e famshme Budvar ose Budweis që e ka origjinën nga këtu. Lexo më shumë

Artikuj të Lidhura

Back to top button