Udhëtime ditore

Activities

Udhëtime ditore nga Praga

Ka disa pamje afër Pragës, të cilat janë padyshim jashtë zakonshme. E para prej tyre është Kutna Hora, ku mund…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Český Krumlov

E vendosur 180 km larg Pragës, është një nga disa qytete që kanë ruajtur ende natyrën e vet mesjetare. Cesky…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Terezín

Terezin është ish-qyteti i garnizonit i ndërtuar fillimisht nga perandori Joseph II. si një sistem i zgjuar fortesash ushtarake për…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Kalaja Konopiště

Kalaja Konopiště është rreth 45 km nga Praga. Ajo u themelua në shekullin e 14-të dhe në 1887 u rinovua…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Kalaja Karlštejn

Karlštejn u themelua nga Charles IV në 1348 si një thesar për mbretërinë perandorake dhe koleksionin e tij të relikeve.…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Kutná Hora

Falë minierave të saj të argjendit, të cilat ishin të hapura për 250 vjet, Kutna Hora ishte, pas Pragës, qyteti…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Karlovy Vary

Karlovy Vary është resorti spa më i vizituar në Republikën Çeke, megjithëse ndoshta jo aq magjepsës dhe i famshëm sa…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Kalaja e Křivoklát

Të dhënat që përmendin kështjellën mbretërore Krivoklat u regjistruan për herë të parë rreth vitit 1100 pas Krishtit, megjithëse ndërtesa…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Birraria Plzeň dhe Pilsner

Për shumë njerëz, Plzeň do të thotë birrë. Kjo është e vërtetë, të paktën, në formën gjermane të fjalës. Pilsner…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Brno

Špilberk dhe Petrov janë 2 kodrat që karakterizojnë Brno: Katedralja ndodhet në majë të njërës; dhe në krye të tjetrës…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

Mělník

Melnik është një qytet i vogël rreth 30 km në veri të Pragës dhe është qendra e zonës në rritje…

Lexo më shumë »
Udhëtime/Ekskursione Ditore

České Budějovice

České Budějovice është një qytet kala mesjetar i ruajtur mirë me një histori mbresëlënëse. Ajo u themelua në 1265 nga…

Lexo më shumë »
Back to top button