Aktivitetet

Çiklizëm dhe parqe për biçikleta

Çiklizëm

Çiklizmi është një formë e thjeshtë ushtrimesh për shumicën e njerëzve. Në Pragë, megjithatë, çiklizmi është një mënyrë argëtuese për të qëndruar në formë ndërsa eksploroni pamjet e qytetit. Jeni lodhur duke ecur nëpër qytet? E urreni të futeni në makinë në një ditë të nxehtë? Thjesht merrni një biçikletë dhe kaloni me biçikletë nëpër qytet, duke eksploruar vendet historike dhe kopshtet ndërsa zbuloni mrekulli të vogla në sheshin qendror të mbushur me njerëz. Më mirë akoma, bashkohuni me një turne me biçikletë dhe kënaquni me mrekullitë e Pragës së bashku me njerëzit e tjerë. Udhëtimet me biçikletë, njëlloj si turnetë e vrapimit, janë turne eksplorues dhe informues të qytetit dhe shoqërohen nga një profesionist. Është depërtues, argëtues dhe freskues në të njëjtën kohë. Ka shumë turne me biçikletë për të vazhduar. Thjesht zgjidhni një dhe shkoni në rrugën tuaj! Në Pragë dhe zonat përreth saj, ka dhjetëra kilometra shtigje të shënuara dhe të mirëmbajtura. Çiklistët me përvojë mund të eksplorojnë Pragën pa asnjë problem, megjithëse këshillohet një biçikletë malore ose të paktën një biçikletë trekking (dhe një ndjenjë e mirë e lëvizjes në trafik).

Biçikleta e qytetit

Králodvorská 5, Pragë 1 – Staré Město www.citybike-prague.com

City Bike organizon turne dy-orësh në Pragë me një guidë që flet anglisht. Nëse dëshironi të eksploroni vetë qytetin, mund të merrni me qira një biçikletë edhe pa udhërrëfyes.

Pragë nga E-Bike

Besední 2, Pragë 1 – Malá Strana; www.praguebyebike.com

Njihuni me qendrën historike të Pragës në mënyrë jokonvencionale. Udhëtimet me guidë me biçikleta elektrike janë të njohura, të pakërkueshme dhe argëtuese.

Ekoturet

Pařížská 30, Pragë 1 – Staré Město; www.ecotours.cz

Organizoi turne udhërrëfyes në biçikleta, biçikleta elektrike dhe Segways.

OKOLO

Revoluční 8, Pragë 1 – Nové Město; www.okolo-bikes.cz

Marrja me qira e biçikletave dhe biçikletave elektrike. Udhërrëfyes me përvojë janë në dispozicion për ekskursione të shoqëruara nëpër Pragë dhe rrethinat e saj të bukura.

Crosco Praha

Dělnická 54, Pragë 7 – Holešovice; www.croscopraha.cz

Kombinoni një turne tipik të Pragës me përvojën e pazakontë të motoçikletave Crosco. Skuterët me motor e kanë qendrën e tyre të gravitetit të ulët në tokë, shumë më të ulët se një biçikletë, duke i bërë ato më të menaxhueshme dhe shumë më të natyrshme për t’u përdorur për të gjithë. Pa harruar se nuk keni nevojë për patentë shofer.

Parqet e biçikletave

Parqet e biçikletave janë për ata që ushqejnë një dashuri të thellë për sportin e çiklizmit, ata adhurues të sportit që kërkojnë pak emocione dhe aventura në jetën e tyre. Këto parqe për biçikleta janë ndërtuar rreth këtij qëllimi. Parqet e biçikletave janë plotësisht funksionale me pajisjet më të fundit si dhe masa të qëndrueshme sigurie. Këto parqe kanë fusha me pengesa dhe çiklistët mund të tregojnë aftësitë dhe aftësitë e tyre duke kapërcyer këtë të fundit. Karakteristika të tjera të parqeve të tilla të biçikletave përfshijnë male me ashensor dhe shtigje biçikletash. Ka gjithashtu një bollëk të rinjsh që kërkojnë një emocion në Pragë ndërsa kënaqen me sportet në parqet e biçikletave. Këto parqe janë të standardeve ndërkombëtare dhe renditen ndër më të mirat në Evropë. Në Pragë dhe periferitë e saj, shumë shtigje shtrihen për qindra kilometra dhe janë gjithmonë të mirëmbajtura. Çiklistët me eksperiencë zakonisht ia dalin mirë në pista të tilla, megjithëse nuk ka asnjë detyrim, dhe amatorët mund ta bëjnë këtë gjithashtu. Ky lloj aktiviteti kërkon një lloj biçiklete të veçantë: një cikël trekking ose biçikletë malore.

Parku i biçikletave Modřany

Pragë 4 – Modřany

Me sipërfaqen e saj të veshur me plastikë, të gjitha pengesat janë të lidhura me dyshemenë në këtë park të përpunuar të biçikletave prej druri dhe bashkohen në një kurs pengesash.

Megjithatë, pengesat janë mjaft të larta, kështu që parku i biçikletave është i përshtatshëm për kalorës më me përvojë.

Parku i biçikletave Štvanice

Ishulli Štvanice, Pragë 7 – Holešovice

Në parkun bicross, do të gjeni gjashtë pista – nga më të lehtat, për fëmijët, deri te një pistë me pompa të nivelit të garave. Parku përfshin objekte me qira për biçikleta për fëmijë, si dhe biçikleta malore dhe pista pompash. Parku i biçikletave është i hapur sezonalisht, kështu që ia vlen të kontrolloni në FB nën parkun e biçikletave Štvanice Prague.

BMX Bohnice

Lindavská St., Pragë 8 – Bohnice; www.bmxbohnice.cz

Kjo pistë 360 m e gjatë me 15 kërcime është një nga pistat më të mira bicross në Pragë dhe në të gjithë Republikën Çeke.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button