AktivitetetKulturë/Argëtim

Klubet e xhazit

Shumica e Klubeve të Jazz-it kanë një tarifë mbulimi prej rreth 80 CZK deri në 300 CZK.

U staré paní (Plaka)

Në Zonja e Vjetër është një klub dhe restorant i sofistikuar në bodrum xhaz që tërheq emra seriozë nga e gjithë bota. Këtu luhet një shumëllojshmëri e gjerë muzike nga xhazi në bluz dhe shpirt. Shfaqjet live fillojnë në orën 21:00. Është një nga klubet tona të xhazit të rekomanduar në Pragë dhe ndodhet afër stacionit të metrosë Můstek.

Vendndodhja: Michalská 9, Qyteti i Vjetër, faqja e internetit
Arritja atje: afër Metro Můstek
Hapur: çdo ditë 19:00-01:00.

AghaRTA Jazz Centrum

E vendosur në bodrumet gotike është një klub shumë tradicional i xhazit. Të ftuar të famshëm nga e gjithë bota kanë luajtur këtu. Nëse Karel Růžička është duke luajtur, mos e humbisni performancën e tij; ai është një nga artistët më të mëdhenj çekë të xhazit. Ekziston një dyqan diskografike 24-orëshe me një përzgjedhje të madhe të regjistrimeve të xhazit.

Vendndodhja: Železná 16, Qyteti i Vjetër, faqe interneti
Hapur: 18-12:30; koncerte live çdo ditë në orën 21:00.
Pranimi: 200 CZK.

Reduta Jazz Club

Ky është një nga klubet më të vjetra dhe më të njohura të xhazit në Pragë, i themeluar në vitin 1958. Ky klub legjendar i xhazit ka pritur muzikantët më të shquar vendas të xhazit dhe interpretuesit ndërkombëtarë. Do të gjeni shfaqje live dhe sesione reçeli nga xhazi tradicional në dixieland, jazz-rock, soul dhe xhaz modern, duke u zgjeruar në R&B dhe rock. Bëhet e zënë ndërsa disa grupe të mëdha luajnë këtu. Si kuriozitet, mund të përmendim se ish-presidenti çek Václav Havel e ka sjellë Bill Clinton dy herë këtu dhe ai ka luajtur saksin e tij. Klubi tërheq një turmë turistike, por edhe disa akte të denjë.

Vendndodhja: Národní Třída 20, Prague 2, website
Metro: merrni linjën B për në Národní Třída
Hapur: 09:00-12:00.

Doku i Jazz-it

Ky klub xhazi buzë lumit në Smíchov tërheq një grup prej shumë prej këngëtarëve më të mirë të Blues, Soul dhe Jazz në Evropën Qendrore, për të mos përmendur ushqimin e mirë dhe pamjet e mrekullueshme të lumit. Ky klub është mjaft i madh për të lejuar të paktën disa tavolina të kenë një pamje të mirë në skenë (në kontrast me shumë klube të tjera të Pragës). Për më tepër, është gjithashtu mjaft kompakt për të qenë intim. Nëse jeni duke kërkuar për një mbrëmje muzikore romantike dhe një pamje të këndshme, ky vend është për ju. Koncertet fillojnë rreth orës 21:00. Ajo hapet çdo ditë nga ora 11:00-04:00. Adresa: Janáčkovo nábřeží 2, Prague 5. Pagesa e kopertinës: 150 CZK. Stacioni i metrosë: Anděl. faqe interneti

Ungelt Jazz & Blues Club

Ky është një klub i vogël në bodrumin e shekullit të 15-të të një ndërtese të Rilindjes. Do të gjeni një përzierje të blues, funk-ut dhe xhazit të ofruar nga interpretuesit më të mirë çekë. Ka shfaqje live çdo natë. Ndodhet në zemër të Pragës, vetëm 110 hapa nga Sheshi i Qytetit të Vjetër. Koncertet zhvillohen shtatë ditë në javë me interpretues të mirë kombëtar dhe të ftuar specialë.

Vendndodhja: Týn 2/640, Prague 1 (hyrja nga Týnská), faqe interneti
Metro: merrni linjën A për në Staromětská ose B për në Náměstí Republiky
Hapur: çdo ditë nga ora 20:30 deri në 12:30.

U malého glena

Edhe pse ka vetëm një skenë të vogël, ia vlen për përzierjen eklektike të xhazit latin, be-bop dhe blues. Ky klub i stilit irlandez pret një spektër të gjerë grupesh lokale që luajnë xhaz dhe bluz.

Vendndodhja: Karmelitská 23, Qyteti i Vogël, faqja e internetit
Tramvaji: 12 ose 22 nga Metro Malostranská
Hapur: çdo ditë 10-2 të mëngjesit
Pranimi: e hënë, e martë dhe e enjte 120 CZK; të mërkurën, të premten dhe të shtunën 150 CZK; Dielli 70 CZK.

Blues Sklep

Një nga klubet më të reja të xhazit të qytetit, Blues Sklep (sklep do të thotë ‘bodrum’), është një bodrum tipik i Qytetit të Vjetër me dhoma të errëta me hark gotik që ofrojnë një mjedis atmosferik sesione të rregullta xhaz gjatë natës. Këtu luhet një përzierje bluz, xhaz dhe dep funk.

Vendndodhja: Lilliová 10, Qyteti i Vjetër, faqja e internetit
Pranimi: 100 CZK
Hapur: 18-02:00; koncerte live në orën 21:00; Pranimi 100-120 CZK.

Jazzboat

Kjo përfshin lundrimin nëpër periferi dhe qendrën historike të Pragës, të shoqëruar nga muzikantë dhe të ftuar të mirë të xhazit çek. Të tre grupet e muzikës Jazz mund të shfaqin xhazin tradicional, standard, latin, vokal dhe të zakonshëm, bluz dhe swing. Aktualisht, Jazzboat funksionon të martën deri të dielën, nga ora 20:30 deri në 23:00. Adresa: EVD skela nr. 5, poshtë urës Čechův, Pragë 1. faqe interneti

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button