Aktivitetet

Sporti Modern

Gjatë dekadave të fundit, shumë sporte dhe aktivitete të reja janë krijuar ose zbuluar nga pjesë të tjera të botës. Më poshtë janë disa nga këto sporte relativisht të reja, të cilat po luhen dhe shijohen në Pragë.

Golfi me disqe është shumë i ngjashëm me golfin standard dhe luhet pothuajse në të njëjtën mënyrë, përveç se përdor një Frisbee në vend të topit dhe shkopit tradicional. Lojtari duhet të hedhë Frisbee në vrimën e shtyllës duke kapërcyer pengesat në rrugë, të cilat në përgjithësi përfshijnë pemë dhe shkurre. Hedhja e radhës duhet të bëhet nga i njëjti vend ku u ul i mëparshmi. Është një lojë zbavitëse me rregulla kaq të thjeshta që çdokush mund të bashkohet. Ju bën mirë edhe për sa i përket përfitimeve fizike. Jo vetëm që është një mënyrë që ju të stërviteni fizikisht, por gjithashtu ju ndihmon të përmirësoni aftësitë tuaja mendore ndërsa përpiqeni të gjeni një strategji të zgjuar për të kapërcyer pengesat në rrugën e Frisbee.

Për më tepër, Praga ka gjithashtu marrëveshje të bëra për fluturimin e qifteve. Fluturimi i qifteve me miqtë dhe familjen është padyshim një aktivitet i mbushur me argëtim. Është më argëtuese për të marrë pjesë gjatë stinës së pranverës dhe fillimit të verës, pasi kjo është kur fryn një erë e ngadaltë në ajër. Për më tepër, është me të vërtetë një aktivitet që lehtëson stresin, pasi mund të merrni pak ajër të pastër dhe të largoni mendjen nga gjithçka tjetër. Ndryshe nga disa sporte të tjera, nuk keni nevojë të shpenzoni shumë kohë duke mësuar se si të fluturoni një qift. Rregullat janë të thjeshta dhe nuk keni nevojë të zotëroni ndonjë aftësi të jashtëzakonshme për të përjetuar gëzimet e fluturimit të qiftit. Megjithatë, fluturimi i qifteve mësohet në disa vende në Pragë. Ka gjithashtu shumë lloje të ndryshme të kitingut që mësohen në Pragë, secila unike në mënyrën e vet dhe ia vlen të provohet të paktën një herë.

Discgolf

Një nga sportet më të njohura të disqeve fluturuese, që rrjedh nga rregullat klasike të golfit, me origjinë nga vitet 1970 në SHBA. Kjo lojë synon të përdorë numrin më të vogël të gjuajtjeve për të futur një disk (Frisbee) nga zona e caktuar e kalimit në një kosh të posaçëm çeliku.

DG Park Ladronka

Tomanova, Pragë 6 – Břevnov

Më e gjata (868 m) dhe më e vështira nga kurset me 9 vrima të Pragës. Disqet mund të merren me qira pranë restorantit.

DG Park Chodov

Ledvinova / Donovalská, Pragë 4 – Chodov

Një park publik pranë kalasë Chodov me nëntë vrima. Pajisjet mund të merren me qira në restorantin ngjitur.

DG Park Krejcárek

Hraniční / Na Balkáně, Pragë 3 – Žižkov

Një kurs me 6 vrima i aksesueshëm lirisht me opsionin për të marrë me qira pajisje në Shtëpinë e të Rinjve / (Dům dětí a mládeže – Ulita).

Kiting

Kiting është një sport relativisht i ri që ka shumë forma dhe degëzime. Parimi i këtij sporti është të shfrytëzojë fuqinë e erës që shtyn kundër qiftit. Kiting vjen në 3 lloje bazë në varësi të llojit të sipërfaqes në të cilën po shkoni – rrëshqitje në dëborë, kiting në tokë dhe kiteboarding.

Qiftet më të mira

www.kite-skola.cz

Një nga shkollat më të mëdha çeke të qiftit, e fokusuar në lëvizjen e borës, skicimin e tokës dhe kiteboarding. Kurset njëditore ose dy-ditore zhvillohen nga prilli deri në nëntor në Pragë në Vypich ose Uhříněves (kudo që era është më e mirë).

Kitesport

Argentinská 1024, Pragë 7 – Holešovice; www.kitesportschool.cz

Kompania është e përqendruar në mbledhjen e dëborës, kiting tokës dhe kiteboarding. Shkolla e trajnimit ka ambiente për tubime të mëdha (deri në 100 persona) dhe ambiente të një qendre trajnimi në Pragë dhe në lokalitete të tjera në të gjithë Republikën Çeke. Ka edhe kurse për të rinj (fëmijë mbi 8 vjeç) ose për persona me aftësi të kufizuara (në bashkëpunim me shoqatën “Adrenalin bez bariér”).

Dërrasë me vozitje

Paddleboarding është një degë e re e ecjes me kanoe, në të cilën një kalorës në një bord të ngjashëm me një dërrasë të gjatë të sërfit e shtyn veten me një vozis të gjatë. Gjithashtu ndonjëherë shkurtohet në SUP (Stand Up Paddle = vozitje në një pozicion në këmbë). Ky lloj vozitjeje përfshin të gjithë trupin në mënyrë të barabartë, përmirëson ndjenjën tuaj të ekuilibrit dhe ju tonifikon.

PaddleboardShop.cz

Podolské nábřeží – Přístav 1, Praga 4 – Podolí; www.paddleboardshop.cz

Marrja me qira, si dhe një dyqan me pakicë për pajisjet e paddleboarding. Ekzistojnë lloje të ndryshme të notonave të fryrë dhe disa lloje të vozitjeve në dispozicion. Ju mund të provoni gjithçka pikërisht atje në lumin Vltava.

Slackline

Slacklining po sheh një bum të madh vitet e fundit dhe po bëhet një disiplinë e njohur sportive. Parimi është i thjeshtë. Ju ecni (duke balancuar) në një rrip, të tendosur midis dy pikave (zakonisht pemëve). Ndryshe nga ecja me litar, rripi është pak a shumë fleksibël dhe ju përdorni lëvizjen e trupit tuaj për të mbajtur ekuilibrin.

Vendet më të njohura për t’u çlodhur në Pragë përfshijnë parkun Stromovka, parkun Letná ose Ladronka. Ju do të gjeni një hartë interaktive të faqeve kryesore të Slackline në www.lajny.cz/mapa-slackline-lokalit

Fluturim sportiv

Fabrika e Uragani

Tupolevova 736, Pragë 9 – Letňany; www.hurricanefactory.com

Dëshironi të ndjeni forcën e një uragani? Në Fabrikën e Uraganeve, mund të provoni se si është të fluturosh dhe të rri pezull. Një dhomë e rrjedhës së ajrit me mure të dendura 4,3 m e gjerë dhe 14 m e lartë kanalizon një rrymë ajri me shpejtësi deri në 270 km/h, që është, në fakt, shpejtësia e uraganit. Fluturimi juaj bëhet nën mbikëqyrjen e vazhdueshme të një instruktori me përvojë dhe është i përshtatshëm për fëmijët nga mosha 5 vjeç e lart.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button