Aktivitetet

Kurse golfi në Republikën Çeke

Republika Çeke është shtëpia e mbi 100 fushave të ndryshme të golfit dhe ky numër do të rritet vetëm në të ardhmen falë që golfi të bëhet gjithnjë e më i popullarizuar nga banorët e vendit. Shumica e këtyre kurseve janë të përshtatshme për këdo nga fillestar në profesionist. Ato janë gjithashtu të vendosura pranë një numri atraksionesh, të tilla si qytetet e shumta spa në vend dhe shumë vende historike që gjenden në Republikën Çeke.

Golf Courses in the Czech Republic

Mbi 50% e 100 fushave të golfit në vend janë fusha plot 18 vrima, që është pjesë e arsyes pse Republika Çeke njihet për disa si “Republika e Golfit”. Numri më i madh i kurseve gjendet në ose rreth kryeqytetit të Pragës. Megjithatë, ka edhe shumë në rajonin e Bohemisë Perëndimore – perfekte për ata që kërkojnë të kombinojnë një qëndrim relaksues në një qytet spa me pak golf. Moravia e Veriut gjithashtu ka disa kurse, me më të njohurit prej tyre që janë Prosper Golf Resort Celadna , një mikpritës i rregullt i ngjarjeve të turneut evropian PGA.

Kurse Golfi Kalaja

Shumë nga kurset në Republikën Çeke janë të vendosura brenda ose afër territoreve të kështjellës së vjetër, që do të thotë se mjedisi është unik dhe shpesh jashtëzakonisht i bukur. Shumë nga kopshtet bazohen në kopshte të vjetra angleze, duke ofruar një atmosferë të mrekullueshme tradicionale golfi. Një nga shembujt më të njohur të këtij lloji, sigurisht, është Karlštejn Golf Resort , i cili ofron pamje spektakolare të kështjellës Karlštejn ndërsa luani raundin tuaj.

Golf dhe Wellness

Koncepti i golfit dhe mirëqenies është diçka për të cilën Republika Çeke po bëhet e njohur botërore, me njerëzit që vijnë në qytetet tradicionale të banjës së Bohemisë Perëndimore për të shijuar vetë banjat dhe golfin e ofruar në këtë pjesë të vendit. Karlovy Vary , i krijuar në vitin 1904, ishte fusha e parë e golfit e ndërtuar në këtë zonë, dhe që atëherë, janë ndërtuar edhe një sërë fushash të tjera. Kursi spektakolar Mariánské Lázně , i bazuar në ndikimet skoceze dhe irlandeze, është megjithatë më i njohur dhe u hap në 1905. Ka zarzavate shumë të vogla dhe shumë bunkerë, megjithëse kursi është gjithashtu shumë i sheshtë. Ky kombinim i gënjeshtrave të bukura dhe rreziqeve të ndërlikuara e bën atë një kurs intrigues për lojtarët e të gjitha niveleve.

Lojtarët më të mirë të golfit në Republikën Çeke

Albatross Golf Resort u votua si fusha më e mirë në Republikën Çeke në vitin 2011, dhe është mikpritëse e turneut evropian të zonjave – lojtarët ishin të kënaqur me objektet dhe kursin në vizitën e tyre të fundit. Albatross Golf Resort ndodhet vetëm pak me makinë nga Praga, duke e bërë të lehtë për shumicën e njerëzve qëndrimin në Republikën Çeke.

Kursi tjetër i përdorur shpesh nga lojtarët profesionistë në Casa Serena Golf Resort, i cili shpesh zhvillon turne për turneun evropian të të moshuarve. Megjithatë, golfi nuk është atraksioni i vetëm këtu, pasi mjedisi është i bukur dhe qyteti i Kutná Hora është gjithashtu afër. Është gjithashtu vetëm 53 km nga Praga, që do të thotë se mund të arrihet lehtësisht.

Golf në Pragë

Është e mundur të marrësh shkollimin e golfit nga një numër hotelesh në Pragë (të tilla si Hotel Cechie dhe Erpet Golf Centrum ) dhe Golf Resort of Zbraslav . Ky mësim përfshin të gjitha pajisjet e nevojshme dhe mësues ekspertë, dhe mësimet mund të përshtaten në nivelin individual të lojtarit të golfit në fjalë. Disa hotele në Pragë madje kanë fushat e tyre të golfit.

Artikuj të Lidhura

Back to top button