Aktivitetet

Skateboarding

Praga është një qytet më i njohur për arkitekturën, kuzhinën e shkëlqyer dhe institucionet e spikatura kulturore. Për dy dekadat e fundit, Praga ka pasur shumë festivale dhe ngjarje kulturore dhe sportive në qytet. Çdo vit, entuziastë të sportit nga e gjithë bota vijnë për të garuar në këto ngjarje. Ngjarjet e patinazhit në linjë dhe skateboarding janë më të njohurat në Pragë.

Skateboarding është një sport që ka qenë rreth e rrotull për shumë vite. Fëmijët e shijojnë veçanërisht këtë sport pasi çdo vit blihen mijëra skateboard nga ata. Megjithatë, ky sport është po aq i popullarizuar në mesin e të rriturve. Ai përfshin balancimin e vetes në një tabelë me rrota ose goma poshtë. Konsiderohet si një aktivitet rekreativ dhe një sport. Vlerësohet se ka rreth 11.08 milionë skateboardistë në mbarë botën.

Kohët e fundit, Praga ka qenë mikpritëse e një ngjarje unike të skateboarding. Në qytet është ndërtuar një tunel nëntokësor. Ky bypass nëntokësor është ndërtuar brenda shtatë viteve dhe shkon poshtë qytetit. Tuneli quhet “Tuneli Blanka” dhe kalon 6.4 km nën qytet përgjatë lumit Vltava. Është rruga më e gjatë në qytet dhe tuneli më i gjatë në Pragë, për të mos përmendur që shkon drejt greminës, duke e bërë atë ideal për skateboarders.

Megjithëse tuneli është ndërtuar që nga viti 2007, ai nuk është hapur për publikun. Kështu, gjatë natës, skateboardistët e shfrytëzojnë këtë mundësi dhe vijnë të praktikojnë këtu. Përveç kësaj, shumë parqe patinash po ndërtohen tani në qytet për të kujdesur për vlerësimin dhe dëshirën e madhe për këtë sport.

Mistik Skatepark Štvanice

Ishulli Štvanice, Pragë 7 – Holešovice; www.mysticskates.cz

Një nga parqet më të mira të patinazhit në Evropë është për kalorës profesionistë dhe fillestarë. Paraqitja e tij modifikohet çdo vit për t’iu përshtatur tendencave aktuale dhe nevojave të skateboarderëve. Falë çatisë dhe ndriçimit të tij, ju mund të hipni në parkun e patinave gjatë gjithë vitit, jashtë sezonit të dimrit (përafërsisht dhjetor-mars). I gjithë kompleksi është i njohur për atmosferën e tij të qetë.

Skatepark Radotín

Pragë 5 – Radotín

Një skatepark i ndërtuar në mënyrë gjeniale, që kombinon një tas të vogël dhe një seksion rrugësh me patina, me kuti të ndryshme bluarjeje, shina dhe rampa me rreze përgjatë gjatësisë së tij.

Skatepark Řepy

Pragë 6 – Řepy

Një skatepark betoni mjaft kërkues i përbërë nga disa lloje të ndryshme pengesash. Në njërën anë është rampa e rrezes së nisjes; në qendër janë kutitë e bluarjes me shina dhe një piramidë me boshllëk. Në anën tjetër, vrapon një gjarpër në breg të lartë, një tas me dy nivele dhe pengesa të tjera.

Artikuj të Lidhura

Back to top button