Këshilla/Këshilla

Arsyet për të vizituar Pragën në dimër

Dimrat nuk janë shumë të ftohtë. Por për shkak se është e lagësht, edhe -5 gradë Celsius (23 Fahrenheit) duket e ftohtë. Është lloji i të ftohtit që ndjeni në kockat tuaja. Ajo depërton nën lëkurë dhe vetëm një supë e ngrohtë do t’ju ngrohë përsëri.

Gjatë dimrit, dielli nuk del shumë. Qielli është zakonisht i mbuluar me një batanije resh dhe ajri është gri. Grija e vazhdueshme është ankesa ime më e madhe për qytetin në dimër. Nëse zgjoheni me humor të keq, qielli i dimrit vetëm sa mund ta përkeqësojë ditën tuaj.

Ka shumë arsye për të ardhur dhe për të vizituar Pragën në dimër. Arsyeja më e mirë është mungesa e turistëve. Dimri është kur vendasit marrin përsëri qytetin. Turistët janë ende këtu, por nuk janë afër sasisë që gumëzhin në verë. Ju nuk keni nevojë të ngriheni në 5 të mëngjesit për të shijuar dhomën e frymëmarrjes në Urën e Charles në dimër. Në dimër, edhe në mesditë, mund të jeni në gjendje të bëni një foto të Urës me vetëm disa njerëz në të.

Asnjë formacion, pa fëmijë që bërtasin, pa shtyrje dhe shtytje. Qyteti është i gjithi juaji. Gjithçka është e hapur; të gjithë muzetë, ndërtesat, shfaqjet e operës. Dhe në ditët vërtet të ftohta, ju mund të ngroheni në një autobus turistik të nxehtë dhe të dëgjoni me kufje ndërsa udhëzuesi nxjerr fakte për qytetin jashtë dritares tuaj.

Nëse vendosni të vini në dimër, mund të dëshironi të planifikoni udhëtimin tuaj rreth festivalit të Krishtlindjes. Festivali i Krishtlindjeve është gjithçka që dëshironi të jenë Krishtlindjet – Praga kthehet në një treg të stilit të vjetër ku tregtarët ngrenë kabina të vogla prej druri dhe shesin arte, vepra artizanale dhe lodra të punuara me dorë. Stendat shesin ushqime të ëmbla bohemiane dhe verë të nxehtë me avull. Me sfondin e një peme të madhe Krishtlindjesh dhe këngëtarët që këndojnë këngë të dijes, gëzimi është i garantuar.

Disa javë më vonë, Festivali i Dimrit fillon në fillim të Janarit. Ky festival me famë botërore ka të bëjë me operën, muzikën klasike, verën e mirë dhe ngrënien elegante. Festivali është për ata që shijojnë brendësinë e një katedrale katërqind vjeçare dhe duan të trajtohen me netë violinash, tavane të larta të pikturuara, skulptura të foshnjës Jezus dhe gllënjka verë nga e gjithë bota.

Artikuj të Lidhura

Back to top button