Aktivitetet

Varka dhe Pedalo me qira

Udhëtimet me varkë dhe udhëtimet me lundrim janë një pjesë thelbësore e paketës turistike për në Pragë. Varkat ose pedalet (siç quhen në gjuhën amtare çeke) mund të merren me qira ose të rezervohen në kohën e lirë në Pragë. Shumica e udhëtimeve dhe lundrimeve në Pragë kryhen në lumin Vltava. Udhëtimet me varkë dhe udhëtimet me lundrim në Vltava janë mënyra më e mirë dhe më sensuale për të zbuluar dhe përjetuar të gjithë qytetin. Është një mënyrë e shkëlqyer për të dëshmuar bukurinë dhe legjendën e Pragës nga një këndvështrim krejtësisht i ri. Këto janë shpesh udhëtime lundrimi me udhëzues në varka me avull dhe anije; ju mund të kënaqeni me bukurinë duke njohur edhe aspektin historik të qytetit. Praga ka një peizazh të bukur të qytetit dhe bukuri të lë pa frymë, që është ëndrra e një turisti. Ndërsa mrekullitë e Pragës me siguri mund të eksplorohen në mënyra të ndryshme, pamjet më mahnitëse të qytetit janë nga lumi. Pa asnjë dyshim, një lundrim ose udhëtim me varkë është mënyra e përsosur për të kapur thelbin e qytetit. Është diçka që duhet ndarë; kaloni shëtitjen e përsosur me varkë me partnerin ose miqtë tuaj në lumin Vltava. Mund të duket mjaft jokonvencionale, por është një mënyrë sublime për të xhiruar qytetin. Ju gjithashtu mund të shijoni pamjet e mesnatës së natës të qytetit. Nëse jeni duke kërkuar për diçka më intime, merrni me qira një varkë me pedale ose një varkë me kanotazh dhe lundroni përgjatë lumit ndërsa kaloni nga Ura e Karlit. Ngasja me pedalo ofron një ndryshim të këndshëm të ritmit nga ecja dhe ngasja nëpër qytet; është edhe gjenial edhe emocionues. Shijoni bukurinë e Pragës nga niveli i sipërfaqes së lumit Vltava. Pedalet gjithnjë e më të njohura janë gjithmonë një mënyrë alternative interesante për të kaluar kohën tuaj të lirë në qytetin e nxehtë të Pragës. Shume romantike!

Sllovanka

Slovanský ostrov, Pragë 1 – Nové Město; www.slovanka.net

Informacione: pedalos, gozhda me rrema, mjellmë me pedale, motobarkë e pajisur me jashtë, skaf.

SPLAV Pragë

Slovanský ostrov 8, Pragë 1 – Nové Město

Informacion: punta klasike dhe pedale me tekstil me fije qelqi.

Anije me qira – Qyteti i Vjetër

Smetanovo nábřeží, Pragë 1 – Staré Město; www.pujcovna-lodicek.cz

Informacion: punta plastike dhe pedale.

Žluté lázně pedalo me qira

Podolské nábřeží 3, Praga 4 – Podolí; www.zlutelazne.cz

Informacion: pedalos, varka dhe motobarka.

Anije me qira – Smíchov

Rr. Strakonická, Pragë 5 – Smíchov; www.pujcovna-lodicek.cz

Informacione: përveç punimeve me qira, mund të merrni me qira motobarka ose një gomone verore të kompletuar me Barbecue.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button