Ngjarjet

Krishtlindjet çeke

Ambienti i një Krishtlindjeje çeke

Ejani në Pragë në Krishtlindje dhe provoni ambientin e paharrueshëm dhe të veçantë nga tregjet e Krishtlindjeve deri te koncertet fantastike të Krishtlindjeve të organizuara në disa kisha dhe vende. Ju mund të provoni disa livadh të nxehtë ose verë të zier në treg, ndërsa shikoni mjeshtrit që demonstrojnë zanatet e tyre tradicionale. Tregjet e Krishtlindjeve mbahen në sheshin e famshëm të qytetit të vjetër dhe disa sheshe dhe oborre më të vogla në Pragë dhe qytete të ndryshme. Ju mund të shikoni shfaqje të drejtpërdrejta dhe skena të lindjes së Krishtit.

Nëse jeni në Pragë gjatë Krishtlindjeve, sigurohuni që të bëni një shëtitje nëpër Sheshin e Qytetit të Vjetër, pasi ky pret tregun më të madh të Krishtlindjeve.

Gjithashtu, ekziston një treg i madh i Sheshit Wenceslas ku mund të blini nga fundi i nëntorit deri në fillim të janarit. Në skenën kryesore jepen shfaqje të drejtpërdrejta dhe kori i fëmijëve që këndon këngët e Krishtlindjeve është një tipar veçanërisht i paharrueshëm i kësaj. Sigurohuni që të shijoni pak miell të nxehtë, i cili është një pije alkoolike e bërë me mjaltë. Normalisht, tezgat që shesin livadh ofrojnë gjithashtu një grup fantastik të artikujve të bletëve, të tilla si qirinj dylli dhe mjalti. Nëse jeni duke kërkuar për një dhuratë për anëtarët më të rinj të familjes tuaj, atëherë lodrat tradicionale prej druri çeke që janë në shitje janë një zgjedhje e mirë.

Për një zbavitje pazaresh, vizitoni qendrën tregtare Namesti Republiky Palladium. Tregu i Krishtlindjeve i pritur këtu gjithashtu ka shumë për të ofruar. Ngrohuni me një gotë verë të nxehtë, provoni pak “trdelnik” – një pastë e ëmbël unike e përbërë nga brumë i pjekur dhe i mbuluar me bajame dhe sheqer.

Itinerari juaj për Krishtlindje duhet të përfshijë të paktën një koncert të muzikës klasike. Sallat luksoze të Shtëpisë së Bashkisë, ose Sallës së Koncerteve Rudolfinum, prodhojnë ambientin ideal të Krishtlindjeve. Gjithashtu, muzika klasike mund të dëgjohet në shumë kisha në qendër të qytetit të Pragës, duke përfshirë kishën e Judës dhe Shën Simonit dhe Kishën e Shën Nikollës në Sheshin e Qytetit të Vjetër.

Kur bie borë, Praga është e paharrueshme, por ju duhet edhe pak fat me këtë. Nëse ndiqni hapat nga Ura e Karlit deri në Kampa, ka shumë qoshe romantike të ndriçuara nga ndriçimi tradicional piktoresk i rrugëve. Brenda kishave, ka shumë skena të lindjes së Krishtit për t’u admiruar. Këto skena të lindjes së Krishtit janë shumë të ndërlikuara dhe si të rriturit ashtu edhe fëmijët do t’i shohin këto interesante.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button