Ngjarjet

Festivali Ndërkombëtar i Muzikës

Pražské Jaro

Pranvera e Pragës (Pražské Jaro) është ngjarja më e madhe vjetore në Pragë. Ai përfshin artistë të shquar interpretues, orkestra simfonike dhe ansamble të muzikës së dhomës nga e gjithë bota. Festivali përkujton përvjetorë të rëndësishëm muzikorë duke përfshirë vepra të kompozitorëve të lidhur me programet e tij. Ai paraqet premiera çeke dhe botërore të kompozimeve të autorëve bashkëkohorë. Kjo nuk duhet humbur. Për më shumë detaje, duke përfshirë programin e festivalit, vizitoni www.festival.cz . Nga ana tjetër, ka katër deri në gjashtë koncerte çdo ditë, kështu që është e lehtë të vazhdosh. Shumë koncerte zhvillohen në kishat e Pragës, ndaj përgatituni për një mbrëmje të ftohtë; disa janë në kopshte dhe oborre. Shfaqjet zakonisht fillojnë në orën 17:00 ose pak më vonë.

International music festival
Salla Smetana

Biletat dhe Rezervimet

Edhe nëse mendoni se duhet të rezervoni paraprakisht biletat për muzikën klasike, operën, teatrin ose baletin apo edhe disa koncerte rock, mund të jeni me fat të blini disa gjysmë ore para shfaqjes (ose në arkën e teatrit). Për të përfituar nga prenotimet përpara dhe për të pasur paqe mendore, do të gjeni shumë agjenci që merren me ambientet dhe rezervimin e operës dhe koncerteve (në përgjithësi, të gjitha pranojnë karta krediti pa pagesë). Ato më të rekomanduara janë Ticketpro dhe Ticketcentrum. Në përgjithësi, të gjitha vendet ofrojnë disa zbritje për studentët, fëmijët dhe personat me aftësi të kufizuara.

The Prague Spring (Pražské Jaro)

Artikuj të Lidhura

Back to top button