Ngjarjet

Çmimi i Madh i Republikës Çeke

Çmimi i Madh i Republikës Çeke mbahet në Circuit Brno (i njohur gjithashtu si qark Masaryk) në Kohoutovice, afërsisht 15 km në veriperëndim të Brno, Republika Çeke. Është përdorur para dhe pas Luftës së Dytë Botërore për ngjarje të tilla si Grand Prix Masaryk me gjatësi deri në 19 milje përpara ekzistencës së Formula 1. Më parë ishte vendi i Çmimit të Madh të Çekosllovakisë i paraluftës, i cili u mbajt fillimisht në vitin 1930 dhe tani përdoret kryesisht për garat me motoçikleta. Pista historike kalonte nëpër pjesën perëndimore të Brno-s dhe fshatrave fqinjë, si Bosonohy dhe Zebetin.

Qarku aktual prej 5.3 kilometrash ka 14 kthesa, nga të cilat tetë janë kënde djathtas dhe gjashtë majtas, të cilat ofrojnë disa mundësi parakalimi. Qarku i Brno-s inkurajon garat e afërta me motoçikleta dhe vlerëson kalorësit që mund të mbajnë një shpejtësi mesatare të lartë, ndërkohë që ngasin me butësi të mjaftueshme për të ruajtur gomat e tyre deri në fund të garës. Për shkak të vendndodhjes së saj në një luginë të rrethuar nga kodra me pisha, si tribuna ashtu edhe zonat e pranimit të përgjithshëm ofrojnë pamje të mrekullueshme mbi pistën.

Çmimet e biletave variojnë nga 150 CZK në 2800 CZK për biletat VIP. Fëmijët 14 vjeç e poshtë shkojnë falas nëse shoqërohen nga një i rritur që paguan. Biletat me zbritje janë të disponueshme për vizitorët mbi moshën 67 vjeç. Faqja e internetit .

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button