Aktivitetet

Patinazhi në linjë në Pragë

Patinazhi në linjë është një sport popullor ku patina ka dy deri në pesë goma poliuretani të rregulluara në një linjë të vetme. Patinat inline janë të dizajnuara me çizme speciale që mbështesin këto goma. Aktualisht, patina me pesë goma nuk po prodhohen më. Këto dizajne inline u lejojnë patinatorëve shpejtësi dhe manovrim më të madh. Çizmet janë bërë në një mënyrë që lejojnë patinatorët të lëvizin lehtësisht rreth pengesave. Patinazhi në linjë mund të praktikohet në parqe, qendra të hapura, jashtë rrugëve dhe parqe patinash.

Ky sport popullor rekreativ praktikohet në shumë qendra dhe parqe. Patinatorët me përvojë dhe profesionistë kanë korsitë e tyre të veçanta, ndërsa fillestarët kanë korsinë e asfaltit të projektuar posaçërisht për patinatorët më pak me përvojë.

Përveç gjërave të panumërta për të bërë në Pragë, ka shumë qendra sportive për entuziastët e sportit. Zlute Lazne është një zonë e bukur e gjelbëruar me zona të mrekullueshme për çiklizëm, relaksim dhe patinazh inline. Të apasionuarit pas sportit gjejnë shumë dyqane energjie gjatë rrugës teksa zgjedhin sportin e tyre të preferuar dhe përfitojnë nga peizazhi i bukur. Këtu mund të merren me qira edhe patina inline.

Ladronka është një shteg i bukur asfalti i krijuar posaçërisht për patinatorët në linjë. Vendi është i shkëlqyeshëm për patinazh në linjë në momentet kur fëmijët nuk ushtrojnë atje. Ka shumë dyqane dhe restorante pranë shtegut. Stadion Strahov është një zonë e madhe parkimi që është falas për të gjithë patinatorët në linjë. Patinatorët që duhet të praktikojnë gjatë gjithë ditës mund të përdorin këtë zonë të mrekullueshme. Parqet rreth rrugës së Letna janë parqet më të afërta të patinazhit në linjë me qytetin. Kushtet atje nuk janë ideale për patinatorët, por kushdo që duhet të praktikojë më afër shtëpisë mund të vijë këtu.

Ladronka

Pragë 6 – Břevnov

Aktualisht një nga vendet më të njohura për patinazh në linjë, me shumë korsi biçikletash, vendkalime dhe pika pushimi. Këtu do të gjeni rrugën më të gjatë të ndezur në Pragë (4.2 km), e përbërë nga dy sythe të lidhura, e para prej të cilave është afër kullës së transmetuesit në Strahov dhe e dyta, më e gjatë në kryqëzimin Vypich. Sipërfaqja e asfaltit është e cilësisë shumë të lartë dhe praktikisht nuk ka asnjë pjerrësi. Ju mund të merrni me qira patina në dyqanin lokal. Kushtojini vëmendje kufijve të shpejtësisë.

Aerobik në linjë

Lokacione të ndryshme në Pragë; www.inlineaerobic.cz

Aerobia në linjë është të ushtroni me muzikë më të ngadaltë, “funky”, në të cilën do të arrini të përkulni gjunjët dhe të përkulni të gjithë trupin, dhe e gjithë kjo, natyrisht, në patina në linjë. Mësimet u drejtohen atyre që nuk kanë qëndruar kurrë në patina. Grupi ofron gjithashtu një gamë të gjerë kursesh për patinazhin në linjë.

Dyqane me qira në linjë

Inline Special Letná

Kamenická 19, Pragë 7 – Holešovice; www.facebook.com/inlinesspecial/

Hoi sport

Modřanská 120, Pragë 4 – Braník; www.lyze-kola-windsurfing-in-line-hoffi.cz

Koloniál Ovenec

V Podhoří, Pragë 7 – Troja; www.kolonialovenec.cz

Půjčovna 22

Na Výšinách 22, Pragë 7 – Bubeneč; www.22.cz

Ski Surf Sport

V Tůních 11, Pragë 2 – Nové Město; www.skisurf.cz

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button