Aktivitetet

Gara me kuaj dhe hipur

Ishe një fëmijë që i donte kuajt? Apo kohët e fundit keni filluar t’i kushtoni vëmendje mënyrës së jetesës së kalit? A ka filluar papritur dëshira për të përjetuar kalërim dhe gara me kuaj? Mirësevini në klub: nuk jeni i pari apo i fundit që e përjetoni këtë. Kalërimi ka qenë një hobi për njerëzit për një kohë shumë të gjatë. Sado emocionuese të duket, kalërimi është gjithashtu një sport i mrekullueshëm për ata që kërkojnë të jenë në formë.

Republika Çeke ka pasur një histori të gjatë dhe të dukshme të kalërimit, veçanërisht brenda qytetit të Pragës. Edhe pse shumë ngjarje ndërkombëtare të garave me kuaj nuk janë organizuar këtu, qyteti ka krijuar ende një emër në garat me kuaj të sheshtë dhe garat me pengesa. Praga është qendra kryesore për shumicën e turneve të garave me kuaj, shumica e të cilave mbahen në Velká Chuchle . Çdo vit, rreth 20 gara me kuaj mbahen vetëm në Velka Chuchle. Me një histori të pasur ngjarjesh të tilla dhe me dashurinë që populli i Republikës Çeke ka për kalërimin, Praga ka grupe të shumta kalërimi që ofrojnë trajnime për këdo që dëshiron të mësojë artin e kalërimit. Këto grupe ofrojnë kurse të gjera në kalërim për të gjitha grupmoshat. Ka disa kurse nga të cilat mund të zgjidhni dhe secila mbahet në një mjedis paksa të ndryshëm nga tjetri. Pavarësisht nëse jeni të interesuar të hipni kuaj në terrenin e tyre natyror, sallat e brendshme, rrugët e gjata rrethore, drejtkëndëshat e veshjes ose një lëndinë e thjeshtë kalërimi, këto kurse do të kenë gjithçka në ofertë. Edhe nëse nuk jeni të interesuar të filloni mësimet e duhura të kalërimit, shumë nga këto grupe ofrojnë gjithashtu seanca kalërimi rekreative për individë dhe grupe. Disa nga aktivitetet e dukshme të garave me kuaj dhe kalërimit janë përmendur më poshtë.

Fusha e hipodromit Pragë – Velká Chuchle

Radotínská 69, Pragë 5 – Velká Chuchle; www.velka-chuchle.cz

Vendi tradicional për garat e plota me galop dhe trotting dhe një nga kurset kryesore të garave në Republikën Çeke. Gara këtu daton që nga viti 1906. Çdo vit rreth 20 ditë garash bëjnë 160 gara me kuaj.

Kalërim

Klubi i Kuajve Epona Praha

Na Šabatce 2051, Pragë 4 – Komořany; www.eponapraha.cz

Ky klub kuajsh përqendrohet në stërvitje dhe kërcime me parkur. Ka dy arena kalërimi në kompleksin e kalërimit, një drejtkëndësh garazhi, një rreth i gjatë, një lëndinë praktike hipur dhe strehë kuajsh. Nëse jeni të interesuar, mund të regjistroheni për një kurs kalërimi ose të merrni disa trajnime individuale.

Klubi Hucul

Zmrzlík 1, Praga 5 – Řeporyje; www.huculclub.eu

Shoqata e ruajtjes së kuajve Hutsul ofron kalërim në shtigje të natyrës (edhe për fillestarët), kalërim rekreativ ose kalërim në terren. Ju gjithashtu mund të merrni pjesë në kurse individuale për fëmijë dhe të rritur ose hipoterapi.

Kompania e kuajve Císařský ostrov

Císařský ostrov 1098, Pragë 7 – Bubeneč; www.konepraha.cz

Në një mjedis të qetë dhe të bukur të Císařský ostrov (Ishulli Perandorak), do të gjeni një zonë kalërimi me një sallë të brendshme dhe oborr të jashtëm. Instruktorë me përvojë udhëheqin trajnimin në gjuhën çeke ose angleze.

Kompania e kuajve Ctěnice

Bohdanečská 259, Pragë 9 – Vinoř; www.jsctenice.cz

Ky grup kalërimi ofron mësime kalërimi nën drejtimin e trajnerëve dhe instruktorëve me përvojë, nga niveli i plotë fillestar deri tek mjeshtëria e moderuar sportive.

Salla e kalërimit Radonice (Jízdárna Radonice)

Vinořská 31, Radonice; www.jizdarnaradonice.cz

Salla e kalërimit Radonice është një nga stallat e pakta të kalërimit në Pragë që i ofron publikut një kurs gjithëpërfshirës në kalërimin klasik. Kalorësit e interesuar mësojnë se si të përmirësojnë aftësitë e tyre të stilit anglez në nivele sportive dhe rekreative.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button