Aktivitetet

Golf dhe Minigolf

Golfi është më shumë një aktivitet rekreativ sesa një sport fizik; kështu, nuk do të jeni kurrë shumë të vjetër për ta luajtur atë. Golfi ju lejon të përjetoni paqen dhe qetësinë, zhurmën e topit që rrotullohet nëpër barin e sapoprerë dhe flladin e qetë, zogjtë në qiell dhe mëngjeset e këndshme; është e gjitha kaq tërheqëse për shqisat. Kjo lojë kërkon aq shumë përqendrim sa do t’ju bëjë të harroni gjithçka tjetër për disa kohë. A nuk është kjo një trajtim në vetvete? Është gjithashtu një aktivitet i madh për ndërtimin e marrëdhënieve shoqërore me të huajt; ata ju shohin duke luftuar, duke dështuar dhe përfundimisht duke pasur sukses ndërsa ju i shihni ata. Kjo çon në një përvojë intime dhe ndonjëherë miqësi të përjetshme.

Republika Çeke ka rreth 52 fusha golfi, shumë prej të cilave ndodhen në Pragë. Ka aftësinë të bëhet destinacioni më i suksesshëm i golfit në Evropë. E pajisur me fusha kaq të mrekullueshme golfi, një mjedis të shkëlqyer, lehtësira të përballueshme, njerëz të ngrohtë dhe mikpritës dhe siguri të padiskutueshme, Praga me siguri do ta bëjë atë të madh si një destinacion golfi në vitet në vijim. Ka kaq shumë vende për të zgjedhur nga adhuruesit e golfit, secili unik nga tjetri. Nëse ju pëlqen të luani golf në poligonet e vozitjes, Golf Club Chateau St. Havel Praha është vendi për ju, sepse është poligon i vetëm në Republikën Çeke. Për lojtarët që preferojnë terrene të ndryshme dhe mundësisht të vështira, Prague City Golf është një gjë që duhet provuar. Këto fusha golfi janë si për fillestarët ashtu edhe për profesionistët. Ka dy ofrues të njohur të mini-golfit këtu në Pragë për t’ia kushtuar kohën tuaj atyre që preferojnë mini-golfin.

Golf

Golf Resort Hodkovičky

Vltavanů 546, Pragë 4 – Hodkovičky; www.hodkovicky.cz

Rruga 2750 m në brigjet e lumit Vltava është e hapur gjatë gjithë vitit. Karakterizohet nga rreziqe të shumta ujore, zarzavate të mëdha në formë të mirë dhe pamje të bukura të lumit Vltava dhe Vyšehrad.

Golf Club Chateau St. Havel Praha

Před Nádražím 6, Pragë 4 – Krç; www.chateaugolf.cz

Klubi i golfit ndodhet në parkun e kështjellës së hotelit piktoresk lokal me katër yje. Ka 17 tee (6 prej të cilave janë të mbuluara nga tre anët), duke përfshirë të vetmin poligon në Republikën Çeke ku futeni direkt në ujë (i ashtuquajturi Aqua Driving Range).

Golf Club Praha

Plzeňská 401, Pragë 5 – Motol; www.gcp.cz

Një nga klubet më të vjetra të golfit në Bohemi dhe një nga kurset më sfiduese në Republikën Çeke. Ka diçka këtu për lojtarët me përvojë dhe fillestarët ose ata që thjesht po mendojnë të marrin golf.

Golf i qytetit të Pragës

K Radotínu 15, Pragë 5 – Zbraslav; www.praguecitygolf.cz

Vendi ideal për entuziastët e golfit në të gjitha nivelet. Një specialitet i kursit këtu janë “derdhjet”, dallgët e terrenit të krijuara artificialisht, zonat me rërë të kuqe të “mbeturinave ranore”, si dhe “bunkerët e tenxhereve”. Perlë është një gjelbër e veçantë me 18 vrima, “Himalaya”, e frymëzuar nga kursi i famshëm Ladies Putting në St Andrew’s.

Qendra e Golfit Erpet

Strakonická 4, Pragë 5 – Smíchov; www.erpetgolfcentrum.cz

Kompleksi sportiv dhe social përfshin një sallë golfi të mbyllur me 16 pika të ngritjes. Kur të keni golf mjaftueshëm, mund të luani tenis, volejboll ose kungull, të notoni në pishinë të hapur ose të stërviteni në palestrën lokale të fitnesit.

Gama e vozitjes Rohanský ostrov

U Libeňského mostu 1, Pragë 8 – Libeň; www.czgolf.cz/driving-range-rohansky-ostrov

Një vendpushim praktik golfi është afër qendrës së Pragës, i përshtatshëm si për fillestarët ashtu edhe për profesionistët, me dyshekë dhe bar, vendosje dhe copëtim zarzavate dhe lojëra në bunker. Ju mund të merrni me qira klube golfi në vend ose të regjistroheni për një kurs në shkollën e golfit.

Golf Resort Ura e Zezë

Národních hrdinů 891, Pragë 9 – Dolní Počernice; www.grcm.cz

Kursi profesional i golfit me 18 vrima në Pragë me ambiente të shkëlqyera trajnimi dhe një akademi golfi. Resorti është i hapur gjatë gjithë vitit, madje edhe në dimër (nëse e lejon moti).

Golf Hostivař

Hornoměcholupská 565, Pragë 10 – Horní Měcholupy; www.golfhostivar.cz

Një vendpushim modern golfi në pjesën lindore të Pragës ofron trajnime gjithëpërfshirëse të golfit edhe për fillestarët e plotë. Shfaqja zhvillohet në një kurs të standardizuar me 9 vrima.

Minigolf

Tempo Minigolf

Nad Lesním divadlem, Pragë 4 – Braník; www.minigolftempo.cz

Një resort gjatë gjithë vitit, që ofron lojë në dy fusha me 18 vrima të certifikuara nga Shoqata e Minigolfëve, në përputhje me standardet WMF (Federata Botërore e Sportit të Minigolfit).

Aventurë Minigolf Praha

Českomoravská 17, Pragë 9 – Vysočany; www.a-minigolf.cz

Një fushë minigolfi i brendshëm i vendosur pikërisht në arenën O2. Kursi përbëhet nga 18 vrima si në rastin e golfit në shkallë të plotë, ku çdo rrugë është e mbuluar me bar golfi artificial të zhvilluar për qëllime. Pengesat në secilën rrugë të kursit janë terrene të ndryshme të pabarabarta, kreshta, pengesa natyrore etj.

Artikuj të Lidhura

Back to top button