Udhëtime/Ekskursione Ditore

Holašovice

Holašovice është një fshat historik rural që ka ruajtur arkitekturën e tij tipike popullore nga shekujt 18 dhe 19. Ndodhet në jug të Republikës Çeke, pranë České Buďejovice dhe Český Krumlov.

Holasovice

Nga shekulli i 16-të, erdhën kolonë nga Bavaria dhe Austria. Ata sollën me vete traditën e ndërtimit të muraturës për strukturat shtëpiake.

Pas Luftës së Dytë Botërore, fshati u shkretua, duke lejuar që plani i tij mesjetar dhe ndërtesat popullore në stilin popullor bohem të jugut ose barok rural të mbeten të paprekura. Ai u restaurua dhe u ripopullua që nga viti 1990, dhe u caktua si një sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në 1998. Tani ajo ka një popullsi prej rreth 140.

Ndërtesat datojnë nga shekulli 18-20, të ndërtuara në gjysmën e dytë të shekullit të 19-të. Ato janë ndërtuar në stilin barok popullor të Bohemisë Jugore. Kapela e Shën Gjonit të Nepomukut në qendër të qytetit është ndërtuar në vitin 1755.

Në skajin më të largët të fshatit është një version mini i Stonehenge dhe ia vlen një shëtitje përreth. Ju madje mund të lidheni me energjinë e vendit në gurin qendror.

Arritja atje është e mundur nga České Budějovice me autobus (aty është i vetmi autobus një herë në ditë) ose me një taksi. Gjithashtu, shumë njerëz udhëtojnë me biçikletë atje nga Çeski Krumlov.

Është padyshim një vend shumë qetësues dhe ia vlen një devijim për ta gjetur.

Minibus Pragë – Holašovice . Mënyra më e shpejtë për të udhëtuar midis Pragës dhe Holašovice. Rezervoni online.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button