Udhëtime/Ekskursione Ditore

Fabrika e xhamit Nižbor

Punimet e qelqit Ruckl

Shumica e njerëzve e vizitojnë këtë fshat për një arsye, dhe kjo arsye është Punimi i Qelqit, i cili është një vend që ju lejon të shihni se si bëhet kristali tradicional çek. Punishtja e xhamit ndodhet pikërisht përtej shinave nga vendkalimi i parë hekurudhor në të cilin vini gjatë udhëtimit për në Nižbor, kështu që është e lehtë për të arritur. Orari i hapjes së xhamit është si më poshtë : maj-shtator – e hënë-e premte, 9:30-14:30; Tetor-Prill – E Hënë-E shtunë, 9:30-12:30. Zakonisht, ka udhërrëfyes që flasin anglisht; megjithatë, ju do të duhet të bashkoheni me një grup çek nëse nuk ka. Hyrja kushton 100 CZK, dhe turneu zgjat rreth 45 minuta. Për më shumë informacion, vizitoni www.ruckl.cz .

Nižbor

Kalaja e Nizborit

Nižbor gjithashtu ekspozon shumë arkeologji kelte, dhe baza kryesore për këtë është kështjella që ndodhet në majë të kodrës, pikërisht në anën tjetër të shtigjeve nga fabrika e xhamit. Nižbor ishte një vendbanim i rëndësishëm kelt shumë vite më parë (para se të vinte krishterimi), dhe ju do të jeni në gjendje të vizitoni shumë pamje në një turne në këmbë, i cili fillon në urën përballë supermarketit në qytet. Hyrja në kështjellë është 50 CZK, dhe është e hapur nga maji-tetor, nga ora 10 deri në 17:00.

Nëse natyra është më shumë gjëja juaj, Nižbor ofron diçka edhe për ju. Gjurma pyjore është e shënuar me shenja me vija blu dhe të bardhë dhe rreth 3 milje në gjatësi. Do t’ju çojë përmes pyllit në buzë të fshatit dhe më pas në një kanion – një peizazh tipik për pjesën më të madhe të kësaj zone, që mund të jetë parku kombëtar i ardhshëm i Republikës Çeke. Gjatë gjithë shtegut, do të vëreni një bollëk masiv pemësh të ndryshme, duke filluar nga lisat dhe pishat në majat e kodrave deri te hiri dhe alderët shumëngjyrësh pranë shtratit të përroit. Në përgjithësi, itinerari është rreth dy milje i gjatë dhe ju mund të zgjidhni të ecni sa më shpejt ose aq ngadalë sa të doni. Thjesht ndiqni rrugën tuaj kur dëshironi të ktheheni në Nižbor.

Transfertat nga Praga në Nižbor . Alternativë për tren ose autobus. Rezervoni minibus privat derë më derë të lirë.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button