Udhëtime/Ekskursione Ditore

Hluboká Chateau

Hluboká është një vilë romantike monumentale; fillimisht një kështjellë gotike, ajo u rimodelua në stilin barok gjatë gjysmës së parë të shekullit të 18-të. Ajo pësoi një transformim të rëndësishëm në shekullin e 19-të, kur u rimodelua në gotikën angleze të stilit Windsor dhe u bë selia zyrtare e dinastisë Schwarzenberg. Kompleksi Hluboká përfshin një kopsht dimëror me xham, një sallë kalërimi, një park të stilit anglez (190 hektarë) dhe një kishëz. Brendësia e periudhës së mobiluar me bollëk përmban gdhendje druri unike dhe koleksione të vlefshme.

Turne në Kala

Këtu mund të merrni tre turne, të gjitha në anglisht. Tour 1 (250/160 CZK) është një turne kryesisht në zonat publike, ndërsa Tour 2 (230/160 CZK) ju tregon rreth apartamenteve. Tour 3 (170/80 CZK) është një turne i kuzhinave. Turneu 1 është deri tani më i popullarizuari dhe jep prezantimin më të mirë të kështjellës.

Nëse kalaja nuk është e zënë, turnet nuk funksionojnë midis orës 12:30 dhe 13:00, dhe çmimi është 100 CZK më i lirë nëse e bëni turneun në gjuhën çeke. Për një shtesë të lirë për ditën jashtë, kopshtet përreth janë të lira për t’u vizituar. Është e hapur nga 9 e mëngjesit deri në 5 pasdite e martë-dielli maj-qershor, deri në 18:00 korrik dhe gusht, deri në 4:30 pasdite prill, shtator dhe tetor, 10:00-16:00 nëntor-shkurt, e mbyllur Mars.

Çdo verë, ka gjithashtu një festival muzikor që mbahet në terrenin e kështjellës, duke përfshirë një gamë të tërë stilesh të ndryshme muzikore. Galeria Jugore Bohemiane Aleš pranë kështjellës strehon një koleksion mahnitës të artit fetar çek nga shekujt 14 deri në 16, plus një koleksion ekspozitash nga mjeshtrit holandezë të shekullit të 17-të. Pranimi për të rritur 80 CZK. Hapur: 9:00-18:00, Prill-Tet. www.ajg.cz

Qendra e Informacionit Turistik

Ofron harta dhe mund të organizojë akomodim. Adresa: Masarykovo 35. Hapur nga 9 e mëngjesit deri në 6 pasdite; www.hluboka.cz .

Arritja atje

Hluboká Chateau ( www.zamek-hluboka.eu ) është një udhëtim i mrekullueshëm ditor nga České Budějovice ose Praga. Me autobus ose tren nga Praga. Ka disa kompani autobusësh që i shërbejnë Hluboká nad Vltavou nëpërmjet ndalesës në Çeské Budějovice. Udhëtimi zgjat rreth 3,5 orë.

Këshillë: Nëse dëshironi të qëndroni gjatë natës, Hoteli Bakalář ( www.hotel-bakalar.cz ; Adresa: Masarykova 69; dhomë dyshe nga 750 CZK për natë) ndodhet në qendër, dhe ka dhoma të mira dhe një restorant të mirë në vend, dhe jep biçikleta me qira.

Transporti nga Praga në Hluboká . Alternativë për tren ose autobus. Rezervoni minibus privat derë më derë të lirë.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button