Udhëtime/Ekskursione Ditore

Ostrava

Vizitoni një qytet ku historia e revolucionit industrial prodhon një ambient të paharrueshëm – hyni në Ostrava, një vend i mbushur me një trashëgimi industriale që është origjinale dhe aktuale. Komplekset e vjetra industriale ose janë rinovuar ose aktualisht janë duke u rinovuar në zona të reja argëtimi, arsimore dhe argëtimi.

Ostrava

Këto ditë, Zona e Vitkovicës së Poshtme (që fillimisht e themeluan Rothchilds) është një kompleks që ofron një turne me udhëzues në furrën e saj të shpërthimit dhe veprat historike. Ky vend me shumë qëllime ishte më parë një kontejner gazi. Muzeu atje (i quajtur “Bota e Teknologjisë”) është i popullarizuar si nga fëmijët ashtu edhe nga të rriturit, të cilët mund të ndërveprojnë me ekspozitat.

Nëse minierat ju pëlqen më shumë, atëherë në Landek Park, mund të zbrisni në gropë si një minator i vërtetë! Përndryshe, mund të provoni pak kulturën e minierave duke veshur flamurin e minatorëve (i cili mban ngjyrat tradicionale të minierave) ose duke konsumuar disa ushqime autentike të minatorëve. Mos harroni të bëni një udhëtim në trenin e minatorit. Miniera Michal është ish-miniera më e rëndësishme historikisht. Këtu mund të gjurmoni hapat që minatorët bënin çdo ditë në punë.

Mund të hasni në një ekip filmi ndërsa eksploroni zonat industriale të Ostravës, sepse qyteti është bërë një mjedis popullor për filma, trailera filmash dhe video muzikore.

Askund tjetër në botë nuk mund të shkoni për të parë një kështjellë, e gjithë struktura e së cilës është zhytur gjashtëmbëdhjetë metra në tokë për shkak të minierave të qymyrit. Kështjella e Ostravës Silesiane i përshtatet këtij përshkrimi, dhe së fundmi është rinovuar dhe hapur për vizitorët. Nga kulla më e lartë e shikimit të Republikës Çeke, mund të merrni pamje të mrekullueshme të qytetit të gjelbër.

Nëse dëshironi të shijoni një ambient kozmopolit dhe ndërkombëtar, udhëtoni në Ostrava ndërsa disa nga ngjarjet e mëdha po ndodhin. Këto ngjarje përfshijnë festivalin muzikor Colors of Ostrava dhe Golden Spike, ngjarja atletike e zgjedhur e Usain Bolt. Gjithashtu, me disa takime ndërkombëtare, mund të merrni pjesë edhe vetë.

Sigurohuni që të provoni kulturën e Ostravës, e përfaqësuar nga shfaqje të klasit të lartë në salla koncertesh, teatro, muzeume, galeri dhe klube muzikore. Pini një pije në kafenenë, e cila daton në epokën e kujtuar me dashuri të Republikës së 1-të, dhe frymëzohuni nga shkrimtarët ose aktorët e njohur që kanë pushtuar më parë vendndodhjen ku ndodheni. Me më shumë se gjashtëdhjetë restorante, bare, klube dhe bare, Rruga Stodolní është vendi ideal për të përfunduar ditën tuaj.

Udhëtimi atje: Ostrava është afërsisht 300 kilometra nga Praga dhe aksesohet më së miri nga treni i Agjencisë Studentore Regiojet, ose treni Pendolino. Udhëtimi zgjat më shumë se tre orë.

Minibus Pragë – Ostravë . Alternativë për tren ose autobus. Rezervoni minibus privat derë më derë të lirë.

Artikuj të Lidhura

Back to top button