Lagjet e qytetit

Trója

Lumi Vltava rrethon Holešovice, Letná dhe Stromovka, kështu që ata formojnë një lloj gadishulli. Në veri të këtij gadishulli shtrihet Troja. Fillimisht, ky pemishte u quajt Ovenec, por Kështjella e mrekullueshme Sternberg e Trója sinjalizoi riemërtimin e kësaj zone. Jean-Baptiste Mathey ndërtoi këtë vendstrehim veror për Václav Vojtěch të Sternberg midis viteve 1679-85. Sot, ambientet dhe kopshtet barok i shërbejnë Galerisë së Pragës.

Poshtë kalasë shtrihen Kopshti Botanik, i themeluar në vitin 1969 dhe, pranë kështjellës, ndodhen Kopshtet Zoologjike prej 45 hektarësh, të cilat u hapën për vizitorët në vitin 1931. Veçantia e tyre nuk qëndron vetëm në përdorimin e bollshëm të pasurisë dhe kontureve të fshatit lokal, por edhe në mbarështimin e suksesshëm të kuajve të Przewalskit. Ky lloj kali nuk mund të gjendet më në natyrë dhe në fakt është një kafshë nga kohët e lashta.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button