Tërheqjet Turistike

Chateau Zbraslav

Më në jug të Pragës, në bregun e majtë të lumit Vltava, shtrihet Zbraslav. Manastiri i famshëm katolik Cistercian, i cili supozohej të funksiononte si vendvarrimi i mbretërve çekë, qëndronte këtu. Ajo u shkatërrua në fillim të luftërave Hussite. Santini, Dientzenhofer dhe Reiner punuan në versionin aktual barok të manastirit. Sot, kompleksi, me parkun e tij ngjitur, është një oaz qetësie dhe përdoret për të strehuar koleksionet kineze dhe japoneze të Galerisë Kombëtare (tani ndodhet në Pallatin Kinsky).

Zbraslav Chateau tani është i mbyllur për publikun dhe i është kthyer pronarit të tij privat. Mbi Zbraslav, në bregun tjetër të lumit Vltava – Na Závisti, ka dëshmi të një Oppidum të lashtë kelt, 170 hektarët e të cilit ishin të rrethuar nga 9 km mure komplekse.

Artikuj të Lidhura

Back to top button