Restorantet

Burgerët më të mirë në Pragë

Praga nuk është vërtet sinonim i hamburgerëve – dhe në fakt, hamburgerët u prezantuan më së shumti në Republikën Çeke menjëherë pas rënies së komunizmit në vitet 1990 – megjithatë, ndikimi perëndimor, një fluks i emigrantëve dhe turistëve perëndimorë çuan në rritje të shpejtë në popullariteti i burgerëve në mesin e vendasve. Zinxhirët e ushqimit të shpejtë si McDonald’s u shfaqën kudo, si dhe restorante në pronësi të emigrantëve dhe institucione të tjera të ushqimit të shpejtë.

Tradicionalisht, një nga burgerët më të mirë mund të gjendet në Hard Rock Café . Burgeri i tyre gjigant i pjekur në flakë 280 gramësh është i shkëlqyeshëm – megjithëse çmimi është gati dyfishi i asaj që do të paguanit në shumicën e restoranteve të tjera. Çmimi standard për një burger 150 gramësh të shërbyer me marule, domate, qepë dhe turshi anash, së bashku me patate të skuqura, është rreth 200 CZK. Përkundrazi, ju do të paguani nga rreth 100 CZK për vaktin e caktuar në McDonald’s.

Një tjetër zgjedhje e mirë është Jáma , një restorant në pronësi të emigrantëve që shërben burgerë të shkëlqyer me një shije gatimi në shtëpi. Prisni të paguani rreth 180 CZK.

Restorant dhe kafene artizanale

Adresa: Rošiských 603, Prague 5; www.artisanrestaurant.cz

e Belushit

Adresa: Odborů 4, Prague 2; www.belushis.com

Bohemi Bagel Holešovice

Adresa: Dukelských hrdinů 906, Prague 7; www.bohemiabagel.cz

Kaubojs

Adresa: Nerudova 223, Prague 1; www.kampagroup.com

Kafeja Hard Rock

Adresa: Malé nám. 142, Pragë 1; www.hardrockcafe.cz

Jáma Bar dhe Grill

Adresa: V Jámě 1671, Prague 1; www.jamapub.cz

Steakhouse Jáma

Adresa: Ostrovní 1447, Prague 1; www.jamasteak.cz

Rocky O’Reilly’s

Adresa: Štěpánská 620, Prague 1; www.rockyoreillys.cz

TGI Premte

Adresa: Na Přikopě 27, Prague 1; www.tgifridays.cz

U Malého Glena

Adresa: Karmrlitcká 374, Prague 1; www.malyglen.cz

Taverna

Adresa: Chopinova 26, Prague 2 ; www.thetavern.cz

Restorant humori

Adresa: Koněvova 28/29, Pragë 3; www.restaurantmood.cz

Artikuj të Lidhura

Back to top button