Udhëtime/Ekskursione Ditore

Český Šternberk

Český Šternberk TrainKalaja Český Šternberk ndodhet lart mbi lumin Sázava, mbi një kreshtë shkëmbore dhe supozohet se është plotësisht e pathyeshme. Kjo kështjellë filloi në mesin e shekullit të trembëdhjetë nga një anëtar i familjes Šternberk, një nga dinastitë më me ndikim të mbretërisë. Ky është rinovuar jashtëzakonisht me kalimin e kohës dhe, në gjendjen e tij aktuale, është në thelb një monument barok. Gjatë sundimit komunist, Šternberkët u lejuan të qëndronin si kuratorë. Këto ditë, fortesa e rindërtuar ia vlen të vizitohet për vendin e saj të mrekullueshëm dhe ambientet e brendshme intriguese, shpesh të dizajnuara çuditërisht. Ajo është e mbushur me pajisje dhe orendi në stile që variojnë nga Perandoria në Rilindje, së bashku me trofe gjuetie, portrete, llambadarë dhe artefakte nga Lufta 30-vjeçare, kur kjo kështjellë arriti t’i mbijetojë dy rrethimeve.

Kalaja është e hapur: qershor-gusht, e martë deri të dielën, 09:00-18:00, maj, 15 shtator, e martë deri të dielën, 09:00-17:00, prill, tetor, të shtunën dhe të dielën 09:00 deri në 17:00 :00; Një tarifë pranimi është e aplikueshme.

Cesky Sternberg Castle

Minibus Pragë – Český Šternberk . Rezervoni online transfertën e rehatshme me minibus. Shoferë që flasin anglisht.

Artikuj të Lidhura

Back to top button