Udhëtime/Ekskursione Ditore

Jindřichův Hradec

Jindřichův Hradec është një qytet në rajonin jugor të Bohemisë të Republikës Çeke. Ka rreth 22.700 banorë. Kalaja dhe pallati i qytetit është i treti më i madhi në vend pas atyre në Pragë dhe Çeský Krumlov . Ka një sipërfaqe prej 3 ha dhe përmban 320 dhoma. Më shumë se 10,000 vepra arti dhe një numër i ngjashëm librash mund të gjenden atje. Muzeu i rrethit, i vendosur në një ndërtesë të Rilindjes që dikur ishte një seminar jezuit, u krijua në 1882. Është një nga muzetë më të vjetër rajonalë në Bohemi. Sipas Librit të Rekordeve Botërore Guinness, artikulli më i njohur në muze është Kryza, skena më e madhe mekanike e lindjes së Krishtlindjes në botë.

Për më shumë informacion në lidhje me Jindrichuv Hradec, vizitoni faqen zyrtare të internetit .

Minibus Jindřichův Hradec – Pragë . Alternativë për tren ose autobus. Rezervoni minibus privat derë më derë të lirë.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button