Lagjet e qytetit

Karlín

Ky është i rrethuar nga lumi Vltava dhe Holešovice në anën veriore, Žižkov dhe kodra Vítkov në anën jugore, Qyteti i Ri në anën perëndimore dhe Libeň në anën lindore.

Pasuritë e paluajtshme në Karlin dikur renditeshin ndër pronat më të lira të Pragës. Për këtë arsye, numri i banesave dhe ndërmarrjeve industriale u rrit jashtëzakonisht shpejt në këtë zonë. Më 1 janar 1922, Karlín u integrua në Pragë. Gjatë kësaj periudhe, industrialisti dhe pionieri i inxhinierisë elektrike, František Křižík, ushtroi një ndikim të madh në zonë. Ai ngriti një linjë tramvajesh, të cilat ia shiti qytetit më pas. Në vitin 2002, Karlin u godit rëndë nga përmbytja njëqindvjeçare. Që atëherë, ajo është rimëkëmbur dhe është bërë një zonë e re banimi dhe biznesi. Edhe këto ditë, Karlín mbetet një pjesë mjaft e rrënuar e Pragës, me shumë hotele të lira të vendosura afër stacionit të autobusëve Florenc.

Zona më e vjetër e këtij distrikti, në Křižíkova, ka disa ndërtesa të bukura të vjetra në stilin art nouveau dhe është fantastike për disa gjarpërime të rastësishme – sheshi Lýčkovo renditet ndër sheshet më të bukura të Pragës.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button