Tërheqjet Turistike

Pallati i Trojës

Troja Palace është një pallat barok, i vendosur në një pjesë të qetë të Trojës së Pragës, i vendosur në shpatet në bregun e djathtë të lumit Vltava. Pallati i parë veror barok në Pragë u ndërtua në 1679-1685 nga arkitekti Burgundian JB Mathey. Një shkallë lidh kopshtin dhe kështjellën me statujat e perëndive dhe perëndeshave antike. Pallati është në pronësi të qytetit të Pragës dhe pret koleksionet e artit çek të shekullit të 19-të të Galerisë së Qytetit. Dhomat kryesore të pallatit janë zbukuruar me një apoteozë madhështore baroke të Habsburgëve. Në këtë dekoratë trompe-l’œil janë paraqitur shumë elementë mitologjikë. Ajo u realizua nga vëllezërit Abraham dhe Isaac Godijn, piktorë nga Anvers, të cilët mbërritën në kështjellë në vitin 1690. Francesco Marchetti dhe djali i tij Giovanni realizuan shumicën e pikturave të tjera në kështjellë.

Vendndodhja: Pragë 7, U Trojského zámku 1

Arritja atje: Metro C – stacioni Holešovice, Autobusi 112 – ndalesa ZOO

Hapur: çdo ditë përveç të hënave: E martë-die 10-19; e premte 13-19; mbyllur në dimër Nëntor – Mars.

 

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button