Turne

Turne në këmbë

Shëtitja Malá Strana

Mund të përkthehet si 'Qyteti i Vogël' në anglisht, por mos u mashtroni – Malá Strana është një nga atraksionet…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Ecni përreth Petřín

Si një pikë e favorshme me pamje nga Praga, Petřín është e vështirë për t'u mposhtur, veçanërisht nëse ngjiteni në…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Përgjatë Vltava deri në Vyšehrad

Kjo shëtitje fillon jashtë Teatrit Kombëtar të bukur, i cili u pagëzua në 1881 për të nderuar Princin e Kurorës…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Ura e Karlit në shëtitjen e Sheshit të Qytetit të Vjetër

Aty ku shumë qytete evropiane u dëmtuan, ndonjëherë u rrafshuan me tokë nga fatkeqësitë dhe konfliktet – jo më pak…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Shëtitja hyrëse e Pragës

Për shkak të shkallës së saj relativisht të vogël, shumë nga vendet më të rëndësishme historike të Pragës mund të…

Lexo më shumë »
Turne në këmbë

Fantazmat dhe legjendat në Pragë

Përsëri ne mund të pretendojmë një rekord botëror - numrin më të madh të fantazmave për kilometër katror. Çdo pallat…

Lexo më shumë »
Pazar

Qelqi dhe kristal çek

Do të gjeni shumë dyqane bohemiane qelqi, porcelani dhe kristalesh të përhapura në të gjithë qendrën e qytetit. Vendi më…

Lexo më shumë »
Transporti

Udhëtime vetëdrejtuese me tramvaj #22

Në vend që të shkoni në një turne me autobus në Pragë, bëni një turne falas në një tramvaj. Tramvaji…

Lexo më shumë »
Back to top button