Kulturë/Argëtim

Arti, Kultura dhe Koha e Lirë

Musican in PraguePraga konsiderohet nga shumë si një nga qytetet më romantike në botë, me imazhet e dritave të rrugëve që reflektojnë shkëlqyeshëm në lumin Vltava që lindin menjëherë në mendje. Kjo atmosferë romantike ka frymëzuar shumë nga muzikantët dhe artistët më të mëdhenj të botës që të vizitojnë dhe madje të qëndrojnë këtu, si Mozart , Beethoven dhe Dvorak. Edhe sot, disa shkaba kulturore ende mund të gjenden që zbresin në qytet për të pikturuar, për të bërë fotografi dhe në përgjithësi për të thithur atmosferën.

Për shkak se Praga ka qenë një pikë e nxehtë për këto lloj ndjekjesh për kaq shumë kohë, një qytet i kulturuar dhe i gjallë ka lindur, me një numër masiv qytetarësh që numërojnë udhëtimet në teatër dhe galeri arti si një shembull të një dite të mrekullueshme. Koncertet dhe shfaqjet e tjera janë gjithashtu tepër të njohura. Biletat janë të lira sepse çmimet janë të kufizuara për t’u lejuar njerëzve nga të gjitha sferat e jetës mundësinë për t’i shijuar ato.

Praga nuk ka të bëjë vetëm me teatrin dhe kulturën, por ka edhe disa përvoja më hedoniste! Republika Çeke është një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të birrës – dhe një nga konsumatorët më të mëdhenj në botë – dhe shumica e vendasve mund të gjenden duke pirë disa pintë të paktën disa herë në javë. Ka shumë bare dhe klube të ndryshme për të shijuar këtë pije, duke filluar nga klubet e lezetshme të xhazit deri tek gropat tradicionale çeke.

Old Town Square
Muzika është thelbësore për kulturën çeke. Ekziston edhe një thënie, “çdo çek është një muzikant”.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button