Kulturë/Argëtim

Argëtim në Pragë

Pavarësisht se ku ktheheni në këtë qytet, gjithmonë ka diçka që të kapë imagjinatën. Nga koncertet klasike në ndërtesa madhështore deri te xhazi i qetë në baret me tym, dhe nga klubet e natës me pompa deri te baret tradicionale të vjetra , të gjithë do të gjejnë diçka që duan në këtë qytet kozmopolit. Madje ka një numër teatrosh me dritë të zezë , të cilat në thelb janë një lloj pantomimi dhe janë një nga përvojat e vërteta që duhet të shohin të gjithë.

Entertainment in Prague

Nga ana negative, Praga është bërë një vend jashtëzakonisht me qendër turistike dhe si i tillë, shumë prej institucioneve të ndryshme kanë rritur vërtet çmimet e tyre vitet e fundit. Edhe vende të tilla si kishat tani paguajnë për shfaqje gjatë natës, dhe këto shpesh nuk janë aq emocionuese sa mund të duken kur shikoni për herë të parë fluturuesin. Është gjithashtu rasti që një numër turistësh për festa tani zbresin në qytet në kërkim të birrës së lirë dhe klubeve të striptizit , megjithëse është shumë e lehtë t’i shmangësh ato duke u larguar nga sheshi Wenceslas në mbrëmje.

Një nga vendet më emocionuese për t’u vizituar është pa dyshim Qyteti i Vjetër (Stare Mesto), i cili ka një numër të madh baresh, teatrosh dhe muzikë live. Më të mirat – dhe më të shtrenjtat – gjenden të gjitha në Parizska , por ka vende po aq të mira për t’u frekuentuar në zonën midis Sheshit të Qytetit të Vjetër dhe Narodni. Ka shumë klube në zonën midis Smichov dhe Holesovice, ndërsa kinematë e shtëpive të artit mund të gjenden të vendosura rreth Zizkov me skaj të fortë, i cili është gjithashtu shtëpia e skenës homoseksuale të Pragës . Për ata që e konsiderojnë veten të rinj dhe të hipur, vendi më i mirë për të vizituar është zona e Myslikova, e cila ka një bollëk baresh, klubesh dhe kafenesh kozmopolite.

Ka disa botime të ndryshme në Pragë që do t’i japin çdo turisti një udhëzues për vendet më të mira për t’u vizituar në çdo kohë. Ndoshta më e mira nga këto është Prague Post , e cila detajon çdo ngjarje në javët e ardhshme. Publikime të tjera të mira përfshijnë Guidën Mujore të Pragës dhe Mirë se vini në Pragë. Zemra e Evropës është një revistë mujore që kujdeset për ata që janë më të vetëdijshëm për kulturën, me detaje të galerive dhe teatrove që gjenden në faqet e shumta. Për skenën e homoseksualëve, revista Amiga është botimi i preferuar për shumicën në qytet.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button