Këshilla/Këshilla

Këshilla për të kursyer para

 • Saving Money in PragueMos merrni taksi për udhëtime ndërqytetëse. Përdorni transportin publik ose merrni një autobus nga aeroporti .
 • Shmangni restorantet italiane dhe sushi në qendër të qytetit dhe blini ushqim çek . Do të zbuloni një vlerë më të mirë për paratë në restorantet e preferuara lokale. Kërkoni për grupe speciale për drekë që ofrojnë vlera të shkëlqyera.
 • Gjithmonë përpiquni të paguani në kurora çeke lokale kur është e mundur. Edhe pse euro pranohen në biznese si dyqanet e mallrave dhe shumica e restoranteve turistike, kursi i këmbimit nuk është kurrë i favorshëm. Ju mund të përfundoni duke paguar më shumë nga 10 deri në 15%. Gjithashtu, mbani në mend se ndryshimi që do të merrni do të jetë në kurora çeke.
 • Mos harroni se shumë pjata lokale janë mjaft të mëdha për t’u ndarë dhe se këto mund të komplimentohen mirë me një birrë tradicionale çeke . Birra e prodhuar në vend është dyfishi i madhësisë së çdo birre që mund të porosisni nga një shtëpi publike në shtëpi.
 • Mos ndërroni para në aeroport. Në vend të kësaj, merrni monedhën vendase duke përdorur kartën tuaj ATM.

Qëndroni larg nga kabinat private të shkëmbimit në zonat e njohura turistike. Ata ju tërheqin me kurse tërheqëse të këmbimit, por mund t’ju kërkojnë komision të madh. Për më tepër, tarifat më të mira zakonisht ofrohen vetëm për transaksione të mëdha, për shembull mbi 400 £. Konfirmoni me kujdes tarifat dhe pyesni saktësisht se sa do të merrni përpara se të dorëzoni ndonjë para. Në të njëjtën mënyrë, pritjet e hoteleve rrallë ofrojnë një tarifë tërheqëse.

 • Kur vizitoni teatrin , kërkoni dhe rezervoni vendet më të lira (normalisht rreth 150 CZK). Në një vend të mrekullueshëm si Shtëpia e Bashkisë , Teatri Kombëtar apo Teatri i Operas Shtetërore; edhe sediljet e lira janë fantastike.
 • Mos u shqetësoni për heqjen e muzeve nëse keni një buxhet – Praga është një qytet i eksploruar më mirë jashtë dhe në këmbë, kështu që vizitoni atraksionet falas të qytetit. Shumë muze lejojnë gjithashtu hyrje falas në ditë të veçanta ose zbritje të mëdha për studentët dhe të moshuarit.
 • Kini në dorë ndonjë këmbim të vogël për t’i përdorur në makinat e biletave të tramvajit dhe tualetet publike dhe përpiquni të mbani gjithmonë disa kartëmonedha me prerje më të vogël për kafene, bare, taksi dhe dyqane. Herë pas here, shoferi i taksisë ose një shirit më i vogël, mund të mos jetë në gjendje t’ju japë kusur për kartëmonedha dominuese më të mëdha dhe do t’ju duhet të lini një bakshish më të madh se sa duhet.
 • Ndërkohë që një pagesë i shtohet faturës suaj herë pas here në vendet më të shtrenjta , është ende një procedurë standarde në kafene, restorante të nivelit të mesëm dhe bare për të shtuar 10 deri në 15 për qind nëse shërbimi ka qenë i kënaqshëm. Sidoqoftë, nëse buxheti juaj është i shtrënguar dhe shërbimi nuk ishte i mirë, nuk është turp të merrni mbrapsht të gjithë ndryshimin tuaj.

Artikuj të shtrenjtë në Pragë në krahasim me SHBA dhe Evropën Perëndimore

 • Veshje
 • Produkte bukurie
 • mallra shtëpiake
 • Mobilje

Artikuj të lirë në Pragë në krahasim me SHBA dhe Evropën Perëndimore

 • Ushqimi
 • Birra
 • Argëtim
 • Duke ngrënë jashtë
 • Kujdesi mjekësor dhe dentar

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button