Restorantet

Kompanitë kryesore të birrës

Megjithëse ka shumë etiketa të mëdha që promovojnë birrat e tyre në të gjithë vendin dhe jashtë saj, bashkimet brenda industrisë së pijeve kanë siguruar një përzgjedhje më pak të larmishme, me shumicën e restoranteve dhe bareve të Pragës që shërbejnë disa, nëse jo të gjitha, nga markat kombëtare të listuara më poshtë:

Plzeň (Pilsner Urquell)Plzeň (Pilsner Urquell) është lideri i tregut, me etiketën e artë, të bardhë dhe jeshile të njohur për shumicën e vizitorëve të informuar të lokaleve anembanë globit. Kjo është ndër markat më të mira si në Pragë ashtu edhe në botë. Baret që e ofrojnë zakonisht shërbejnë pije të forta me dymbëdhjetë gradë, e cila është paksa e hidhur dhe e shijshme. Shumë i miratuar dhe shumë i pëlqyer nga vizitorët e Pragës.

Gambrinus , i prodhuar gjithashtu në Plzen, është gjithashtu një markë premierë, me dymbëdhjetë shkallë. Këto marka janë ndoshta më të shijshmet në vend; megjithatë, shumë restorante dhe bare shpesh kombinojnë Gambrinus dhjetë gradë me Pilsner Urquell dymbëdhjetë gradë.

Budvar ishte marka e parë Budweiser në çekisht dhe është në të njëjtin nivel me Gambrinus dhe Pilsner Urquell; e fortë dhe jo aq e hidhur sa Pilsner Urquell. Edhe një herë, dymbëdhjetë gradët janë më të mira se dhjetë gradët. Kjo është përzgjedhja dytësore dhe, me të drejtë, shumë e mençur midis turistëve të huaj në Pragë.

Staropramen është prodhuesi më i madh në Pragë, me një fabrikë birre të madhe në Vltava, Smíchov, e vendosur buzë brigjeve. Kjo është një birrë e klasës punëtore dhe është jashtëzakonisht e pijshme në të dy format e dymbëdhjetë dhe dhjetë gradë.

Krušovice është një fabrikë birre me bazë në Boheminë perëndimore. Kjo është një fabrikë birre më e vogël që bën një Pilsner që është më i zbehtë me një shije metalike pak të hidhur. Dymbëdhjetë shkallët janë të mrekullueshme; Krušovice gjithashtu bën një Pilsner dhjetë gradë dhe një birrë të zezë që është e ëmbël.

Radegast , me qendër në Moravia, Ostravë, prodhon birra të shkëlqyera dymbëdhjetë dhe dhjetë gradë.

Měšťan dhe Bráník janë fabrika të birrës në Pragë, të cilat janë më të vogla dhe që të dyja prodhojnë lager me cilësi të mirë. Měst’an prodhon birrën më të mirë të errët në vend.

Velkopopovický Kozel , me qendër pranë Pragës jugore, prodhon gjithashtu birra të mira me dymbëdhjetë gradë, megjithëse reklamat e tyre të rrezikshme i kanë tjetërsuar disa njerëz. Këto reklama i referohen fjalës në emrin e birrës: ‘Kozel’, që do të thotë ‘dhi’ (kjo kafshë paraqitet në etiketën e birrës) dhe bën një lojë fjalësh nga kjo bazuar në ngjashmërinë e saj me fjalën çeke për gjinjtë.

Bernard, i vendosur në Boheminë jugore, Humpolec, prodhon një birrë të papasterizuar me dymbëdhjetë gradë që fiton njohje nga njohës të ditur. Birra e tyre dhjetë gradë Samson shpesh errësohet nga konkurrenti i saj më i famshëm, Budvar, por megjithatë është edhe e shijshme dhe e lehtë. Samson promovohet nën flamurin e ‘BB Burgerbrau’ jashtë Republikës Çeke.

Artikuj të Lidhura

Lexoni gjithashtu
Close
Back to top button