Restorantet

Becherovka

BecherovkaBecherovka – Fryma e kombit çek

Shumicën e kohës, kujtimet e dashura të udhëtimit janë të lidhura me përvoja të paharrueshme të kuzhinës. Kjo shpjegon pse Becherovka Original, një liker bimor me mbi 200 vjet traditë, i jep Republikës Çeke një emër kaq të mirë si një nga ikonat e Republikës Çeke, ky liker bimor plotësisht natyral bashkon njerëz nga i gjithë planeti.

Në 1807, Josef Vitus Becher, një farmacist, shpiku këtë liker – me nofkën “Pranvera e 13-të” e Karlovy Vary (qyteti i famshëm i banjës së Bohemisë perëndimore). Becher e bazoi recetën e tij sekrete për Becherovka në testimin që kishte bërë me mjekun britanik, Doktor Frobrig. Me përzierjen e saj të saktë dhe të ekuilibruar të erëzave dhe bimëve, kjo recetë ishte përcjellë nëpër breza të familjes Becher.

Këto ditë, vetëm disa njerëz në firmë e dinë recetën. Në përgjithësi, Becherovka shijohet si tretës ose aperitiv dhe duhet të shërbehet e freskët në rreth 25F (-4°C) deri në 21F (-6°C). Kjo është temperatura më e mirë për të nxjerrë në pah ekuilibrin e saj të nënvlerësuar të erëzave dhe barishteve, dhe aroma bëhet jashtëzakonisht e lëmuar, e qëndrueshme, freskuese dhe shkëlqyese. Për më tepër, mund të provoni Becherovka në disa kombinime kokteji gjithashtu. Beton, një koktej tradicional Becherovka me akull, limon dhe tonik, është kokteji më i njohur. Në vitin 1967, ky koktej ishte një hit i madh në Montreal EXPO. Edhe sot e kësaj dite, shija e tij freskuese ende të bën përshtypje.

Pini për shëndetin tuaj . Birra është ilaç: Hidhërimi i disa birrave konsiderohet se parandalon zhvillimin e gurëve të tëmthit. Besohet se slivovice, si dhe një ndihmës për tretjen, lufton ftohjet dhe promovon jetëgjatësinë. Megjithatë, pija medicinale çeke par excellence është Becherovka. Ky liker me bar të hidhur është me të vërtetë një tretës tradicional.

Artikuj të Lidhura

Back to top button